VK: Opening nieuwe Aldi-winkel in Chadderton op 7 december
Aldi opent zijn gloednieuwe winkel aan de Lydia Becker Way in Chadderton op donderdag 7 december om 8 uur 's ochtends. De ster van Team GB, Sarah Jones, zal op de openingsochtend gratis zakken groenten en fruit uit het beroemde Super 6-assortiment van Aldi weggeven aan de eerste 30 klanten in de rij.
Bron: oldham-chronicle.co.uk

Monoprix opent eerste Belgische winkel in de buurt van Brussel
Casino breidt zijn supermarktaanbod Monoprix uit naar België. De Franse retailer is van plan om zijn eerste winkel, via een franchisenemer, te openen in Waterloo als speerpunt van zijn Europese uitbreidingsambities. Hoofdfranchiser Transversale heeft vorige maand een vestigingsvergunning gekregen van de gemeente in de buurt van Brussel, melden de Belgische kranten De Tijd en L'Echo. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend.
Bron: retaildetail.eu

Logistieke werknemers van Amazon in Spanje plannen staking op Cyber Monday
De Spaanse vakbond CCOO heeft 20.000 distributie- en bezorgingsmedewerkers van Amazons lokale afdeling opgeroepen om op 27 november, een datum die bij retailers bekend staat als 'Cyber Monday', elke dienst een uur te staken en de dag erna hetzelfde te doen om betere lonen en arbeidsomstandigheden te eisen. Er zijn drie ploegen per dag bij Amazon in Spanje.
Bron: reuters.com

België: Spar International start met Spar Enjoy gezonde food-to-go oplossing
Spar Enjoy werd officieel tijdens de opening van Spar Lamot in Mechelen geïntroduceerd en is ontwikkeld in samenwerking met Spar International. Deze foodservice-oplossing biedt klanten een verscheidenheid aan gezonde maaltijden om mee te nemen die met uitsluitend verse ingrediënten worden bereid.
Bron: spar-international.com

Commissie start nieuwe "EU One Stop Shop" om de handel via de groene lijn in Cyprus te stimuleren
De Commissie heeft in Nicosia, Cyprus, de nieuwe "EU One Stop Shop Supporting Green Line Trade and Businesses" opgezet. Deze dienst is bedoeld om informatie en technische bijstand te verlenen aan bedrijven en personen die via de groene lijn op Cyprus handel drijven of daarin geïnteresseerd zijn.
Bron: commission.europa.eu

VK: Deliveroo's top trending dishes van 2023 zijn onthuld, en een fruitsoort was een verrassende hit
Volgens Deliveroo's '100 Report' was de vijfde plaats, enigszins verrassend, voor een tros kleine Fairtrade bananen van Waitrose: Kleine Fairtrade bananen 7 per tros van Waitrose, Londen.
Bron: metro.co.uk

Britse M&S wint rechterlijke toetsing van winkelplan Marble Arch
De beslissing van de Britse regering om retailer Marks & Spencer te verbieden zijn paradepaardje in Marble Arch in Londen te herbouwen, kan door het Hooggerechtshof worden getoetst.
Bron: reuters.com

Nederland: Betaling van de voorwaardelijke vergoeding in verband met de verkoop van het belang in iFood
Just Eat Takeaway kondigt aan dat de voorwaardelijke vergoeding met betrekking tot de verkoop van haar belang in iFood € 6 mln bedroeg en voor het einde van het jaar zal worden voldaan.
Bron: justeattakeaway.com

Schotse voedselbanken 'vrezen de winter' nu de vraag stijgt
Voedselbanken in heel Schotland hebben gemerkt dat het aantal gebruikers blijft stijgen en volgens sommige zijn de donaties gedaald. De People's Pantry wil voedzaam en "cultureel passende" voeding bieden om de gemeenschap tegemoet te komen, vooral omdat Govanhill een van de meest etnisch diverse wijken in Schotland is. Mevrouw Uygun, de directeur van Govanhill Baths, dat de voorraad beheert: "Er zijn veel groenten die je niet in supermarkten zou krijgen omdat ze door een bepaalde etnische groep worden gegeten en daar wordt niet voor gezorgd."
Bron: bbc.com