Groeilichtspecialist Orance heeft een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend met Growers United. Het bedrijf uit Wateringen wordt daarmee de vaste businesspartner voor alle telers van Growers United op het gebied van groeilicht. Concreet betekent het dat de specialisten van Orance de komende jaren begeleiding zullen bieden bij vraagstukken met betrekking tot groeilicht en investeringen van de vruchtgroentecoöperatie. In 2024 gaat het om meerdere locaties.


Arno Wartewig en Jack Groenewegen, voorzitter Growers United

“Sinds onze oprichting vier jaar geleden zijn we uitgegroeid tot dé strategisch partner op het gebied van groeilicht voor de top van de glastuinbouwmarkt”, zegt Arno Wartewig. Samen met René van der Sar richtte hij het bedrijf op in 2019. Orance bestaat inmiddels uit een team van specialisten met uitgebreide ervaring in de sector. De samenwerking met verschillende leden van Growers United gaat dan ook al terug tot ruim voor 2019, met begeleiding van diverse belichtingsprojecten.

Naast het leveren van inhoudelijke expertise is een belangrijk onderdeel van deze samenwerking de aanvragen binnen het vernieuwde EU-subsidieprogramma voor groente en fruit (SIG&F), met ruimere aandacht voor milieu, duurzaamheid en onderzoek. “Voor afzetorganisaties is het hierdoor mogelijk een deel van de investering in duurzamere LED-armaturen met subsidie af te dekken, mits alle stappen samen met de benodigde documentatie zorgvuldig worden doorlopen. Dit vraagt structuur en een gedegen onderbouwing, maar door onze technische achtergrond en de uitgebreide ervaring in belichting binnen de glastuinbouw kunnen we deze trajecten optimaal begeleiden.”

Onderdeel van de overeenkomst is ook een intensieve uitwisseleng van kennis. Orance gaat dit onder andere doen door de inzet van hun ‘LED Experience Center’ in Wateringen en door het organiseren van kennisevenementen voor de leden van Growers United, de telers.

Voor meer informatie:
Arno Wartewig
Orance
Stoelmatter 7d
2292 JM Wateringen
arno@orance.nl
www.orance.nl