Achter de schermen is Boerenbond begonnen met een nieuwe editie van de Dag van de Landbouw. Dag van de Landbouw vindt plaats op de derde zondag van september. Dat valt in 2024 op 15 september. Ook dit jaar is de dag gehouden.

Niet alleen
Elk bedrijf krijgt een consulent als meter of peter toegewezen om als begeleider. Voor de praktische organisatie en catering kan men eventueel terecht bij Landelijke Gilden, Ferm of KLJ-Groene Kring.

Oost-Vlaanderen
Boerenbond Oost-Vlaanderen werkt met een rotatiesysteem waarbij elk van de drie regio’s om de drie jaar aan de beurt komt. In 2024 is het aan de regio Waas & Dender de Dag van de Landbouw te organiseren. Uiteraard mogen ook landbouwbedrijven buiten deze regio zich kandidaat stellen.

West-Vlaanderen
Op donderdag 14 december 2023 om 20:00 uur vindt het informatiemoment plaats in het provinciaal kantoor in Roeselare. Daarbij kan men meer te weten komen over de organisatie van Dag van de Landbouw. Tijdens deze avond krijgt men een overzicht van de praktische afspraken met betrekking tot de organisatie van Dag van de Landbouw. Er zal ook een deelnemer van de vorige editie aanwezig zijn om te helpen met eventuele vragen over de organisatie van de Dag van de Landbouw.

Meer informatie en inschrijven via west-vlaanderen@boerenbond.be.

Bron: Boerenbond