"Omdat er meer interesse is voor milieuvriendelijke tuinbouwpraktijken richten telers zich steeds meer op het optimaliseren van hulpbronnen, zoals water, energie en ruimte. Daarnaast streven ze ook naar het verbeteren van de kwaliteit en opbrengst van hun gewassen. Er is een toenemende vraag naar kosteneffectieve oplossingen, omdat telers actief zoeken naar methoden om operationele kosten te verlagen," vertelt Véronique Di Lullo, VP Marketing bij Montel.

"Bij Montel ontwerpen we oplossingen voor vertical farming. Onze toegevoegde waarde ligt in het maken van producten die zijn afgestemd op behoeften van telers."

Het afgelopen jaar is Montel begonnen met onderzoek en ontwikkeling. Ook heeft het bedrijf zich verdiept in de specifieke behoeftes van telers. Het resultaat is dat Montel zijn producten verbeterd heeft door nieuwe componenten te introduceren.

Montel's GROW&ROLL in actie

Montel gaat op de MJBizCon hun volgende productielijn presenteren. Die is zo ontwerpen dat hij tegemoetkomt aan de eisen van moderne telers. Op die manier kunnen ze impact maken in de wereld van digital farming.

Verbeterde aanpasbaarheid
De oplossing optimaliseert de ruimte tussen de frames, zorgt voor een betere luchtstroom en ventilatie en biedt ruimte aan grote trays en andere apparatuur. Het wordt geleverd met een ultra-reflecterende antimicrobiële witte poedercoating. Daardoor voldoet het aan de FDA-richtlijnen en is het in overeenstemming met Good Manufacturing Practices (GMP). De integratie met Montel's Greenrak 2.0 mobiele teeltsystemen biedt een oplossing voor de tuinbouwbehoeften van telers.

Mobiel vertical farming op meerdere niveaus met hoge dichtheid
Volgens het team van Montel kan Greenrak 2.0. vertical farming naar een hoger niveau tillen. De nieuw ontworpen mechanische kolomconstructie, die nu in de fabriek is afgedicht om onverwachte blootstelling aan water te voorkomen, versnelt het installatieproces. De veerkrachtige buitenkant van polymeer zorgt voor probleemloos onderhoud en duurzaamheid.

Snelle en gemakkelijke toegang tot het gewas
Speeddeck is ontworpen om de workflow te stimuleren en maakt snelle verplaatsing van de apparatuur door het gangpad en naadloze transfers mogelijk. Dit ingebouwde en licht verplaatsbare platform kan eenvoudig worden geïnstalleerd en blijft gemonteerd bij de overgang naar het volgende gangpad. Het is veelzijdig, biedt plaats aan meerdere personen en is snel verstelbaar voor optimale toegang tot het gewas.

Ingebouwd rek met consistente luchtstroom
De hellingbuisventilatoren van de LoopAir 2.0. werken stil en bieden goede ventilatieprestaties. Ze zorgen voor de distributie van verse lucht, die van boven of onder in het bladerdak wordt gezogen en naar de planten wordt geleid. Op die manier is er een effectieve luchtstroom door het hele bladerdak op elk niveau. Daardoor wordt er meer bereikt wat gewone ventilatoren niet kunnen. LoopAir 2.0 kan ook gefilterde lucht met CO2 uit het HVAC-systeem herverdelen. Deze nieuwe versie vereenvoudigt het proces door continu verse lucht aan de planten te leveren met krachtige ventilatoren en flexibele kunststofbuizen.

LoopAir 2.0. is een nieuwe sprong vooruit in gecontroleerde luchtregeling. Dit systeem is bedoeld om een stabiele omgeving te maken die de ontwikkeling van planten consequent ondersteunt. Het is een luchtcirculatieoplossing voor mobiele teeltsystemen met hoge dichtheid. Daarbij worden microklimaatproblemen effectief aangepakt door de luchtstroom, verdamping en plantengroei op elke verdieping te reguleren. De lucht hoeft daarbij niet afgevoerd te worden.

De Greenrak van Montel. Het transformeert een nieuwe generatiekassen in een bloeiende teeltruimte.

Gestroomlijnde drainage
"Met de gepatenteerde SmartDrain kan het waterbeheer geregeld worden, planten ondersteund worden en hygiëne verbeterend worden. Het ontwerp verbetert drainage en minimaliseert stilstaand water," vertelt Pascal.

Het systeem heeft een 90° afvoerbocht en een ingebouwde afvoer om het ophopen van water te voorkomen. Een filter voorkomt op de afvoeraansluiting verstoppingen en is verkrijgbaar met een 3/4" of 1" afvoeraansluiting. Het gladde oppervlakte vereenvoudigt het schoonmaken, bespaart tijd en heeft een ultra-reflecterend wit ABS polymeer voor een betere lichtreflectie, volgens de FDA richtlijnen.

Universele hellende bak en lichtsteunen: betere drainage en optimale positionering van het licht
Het duo combineert naadloos verbeterde drainagefunctionaliteit met een efficiënte tray en LED-lichtophanging. Het gaat goed samen met een groot aantal LED-lampen in de sector en biedt meerdere verankeringspunten voor diverse ophangmogelijkheden. Universele steunen hebben meerdere sleuven die geschikt zijn voor verschillende LED verlichtingsarmaturen. Ze zijn strategisch ontworpen met een lichte helling voor Montel's SmartDrain trays. Op die manier kan het water effectief naar één kant worden afgevoerd.

"Terwijl we ons vol enthousiasme voorbereiden op de MJBixCon van dit jaar, grijpen we de kans om ons nieuwste aanbod aan de sector te presenteren. Het draait bij ons om het bouwen van connecties, het omarmen van groei en het overwinnen van elke uitdaging waar vertical farming mee te maken krijgt. Nu we ons honderdjarig bestaan naderen, hebben we bewezen dat Montel weet hoe je moet overleven. Of het nu regen of de zon schijnt," besluit Veronique.

Montel staat op stand #43007 op MJBizCon.

Voor meer informatie:
Montel
marketing@montel.com
www.montel.com