Telers weerbaar maken tegen klimaatverandering

De gevolgen van klimaatverandering in de land- en tuinbouw zijn door de weersextremen in de afgelopen jaren steeds zichtbaarder geworden. Nederland werd door het veranderende klimaat geconfronteerd met schade door hagel, droogte en overstromingen vanwege extreme neerslag.

Reden voor het ministerie van LNV om met een Actieprogramma klimaatadaptatie landbouw te komen. Daarin is de ambitie opgenomen dat in 2030 alle ondernemers in de land- en tuinbouw effectief en duurzaam kunnen omgaan met klimaatverandering.

Het actieprogramma kent 5 pijlers: het watersysteem, het bodemsysteem, gewassen en teletsystemen, veehouderij en 'ondersteunende instrumenten'.

In de brochure die het ministerie van LNV heeft gedeeld komen onderzoeksprojecten voor de glastuinbouw met titels als 'Masterplan rupsen in de glastuinbouw' voorbij. Bekijk de brochure hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.