Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Parkinsondiscussie: "We moeten niet met de ogen van nu terugkijken naar vroeger"

Het verband tussen gewasbeschermingsgebruik in het verleden en de ziekte van parkinson wordt steeds vaker gelegd. In De Gelderlander verscheen dit weekend een artikel, waarin onder meer Henk Gerichhausen aan het woord komt. Hij vertelt over zijn broer Louis die in de paprikateelt werkzaam was.

"Is hij ziek geworden door het gebruik van gewasbeschermings-middelen? Dat is moeilijk te zeggen. Waarom hebben wij, zijn drie broers, het dan niet? Louis heeft gewoon pech gehad", zegt Henk.

Hij wil er zogezegd voor waken dat de tuinbouw in een slecht daglicht wordt gezet. "We moeten niet met de ogen van nu terugkijken naar vroeger. Toen werden zwaardere middelen gebruikt om bijvoorbeeld de witte vlieg te bestrijden. Dat is een van de grootste plagen in de tomatenteelt, maar wordt nu al jaren op biologische wijze bestreden. Zware middelen zijn niet meer toegestaan."

Lees hier het hele verhaal in de krant (achter een betaalmuur). De krant publiceerde de laatste dagen een hele reeks artikelen over het onderwerp.

Publicatiedatum: