Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF Trendcafe 14 november

Laat sector kansen liggen in trend van vegan/veganistisch?

Op dinsdag 14 november organiseren Maurice Wubben en Wilma van den Oever van GroentenFruit Huis weer een AGF Trendcafé. Het thema luidt deze keer: Laat de sector een kans liggen door niet meer in te spelen op de toenemende trend naar vegan/ vegetarisch?

Het aantal vegetariërs en veganisten groeit. Het aanbod aan vleesvervangers in het supermarktschap neemt toe en de wens om meer plantaardig te eten ook.

Laat de groente- en fruitsector een kans liggen door deze groeiende markt over te laten aan de producenten van vleesvervangers?
Verschillende sprekers zullen dieper ingaan op onderwerpen rondom dit thema.

Want is vegan/vega nog altijd groeiend? We zien recentelijk cijfers in de media waaruit blijkt dat vegetarisch niet hard meer doorgroeit. Het lijkt erop dat de vleesvervangers – meestal bewerkt voedsel – aan hun plafond zitten, ook omdat bewerkt niet altijd als gezonder wordt beoordeeld. Kansen voor plantaardig?

Die vraag wordt beantwoord door:

Lieske van der Waals (Campaign Lead) en Nina de Graaf (Campaign Manager), het team van de Week Zonder Vlees, geven een presentatie over vega trends.

Sjoerd Henstra van Raaskal Foodcreators & Development vertelt het technische verhaal van plantbased, vegetarisch en bewerkt of ultra-processed food. En wat is nou ‘gezond’? Raaskal Foodcreators & Development produceert maaltijden voor retail en zijn goed thuis in recepturen, ook vega.

Rob Mulder van auberginetelerscoöperatie Purple Pride vertelt hoe zij met het concept aubergine shoarma op de markt zijn gekomen, de route daarnaartoe en de bijbehorende do's en don'ts.

Locatie
We zijn te gast bij Growers United, Honderdland 899, Maasdijk.

Wie of wat is Growers United?
Een coöperatie van familiebedrijven die iedere dag keihard werkt aan smaakvolle groenten. Tomaten, aubergines, komkommers en paprika's. Growers United is een van de grotere spelers in teelt, verpakken en verkoop van kasgroenten in Europa.

Programma
14.30 uur Inloop
15.00 uur Start programma, welkom door de organisatie
Rob Mulder, Purple Pride,
Lieske van der Waals en Nina de Graaf, Week zonder vlees,
Sjoerd Henstra, Raaskal Foodcreators
17.30 uur Borrel en vegetarisch buffet.
19.00 uur Einde bijeenkomst

Deelname aan het programma is gratis voor leden van AGF Trendcafé. Geen lid van AGF Trendcafé, maar wil je wel graag deelnemen?
Dat kan voor een bijdrage van € 125,-. Mocht je alsnog besluiten lid te worden, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht van de contributie.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: Wilma van den Oever

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer