Frank van Gool:

"Wat mij betreft keert de uitzendvergunning snel terug"

Specialisten in de Maatschappelijke Raad van Advies (MRvA) geven sinds 2021 een kritische reflectie op de glastuinbouwsector in Nederland. Ze delen ook actuele inzichten op het thema internationale medewerkers. Frank van Gool, CEO OTTO Work Force, is vanaf het begin af aan onderdeel van de MRvA. Bij Glastuinbouw Nederland benoemt hij dat de tuinbouw de afgelopen periode geïnnoveerd is. Niet alleen qua grootte van de kassen, maar ook qua technologie en personeelsbeleid. Wat hem betreft keert de uitzendvergunning per direct terug. Na de afschaffing is het aantal uitzendbureaus van 4.000 naar meer dan 16.000 gegroeid.

“Ik hou van de innovatie in de glastuinbouw. Zodat alles sneller of efficiënter gaat in een productieproces. Wat daarnaast erg jammer is, is dat de grootste en belangrijkste post bij een glastuinbedrijf, namelijk arbeid, niet de altijd de aandacht krijgt die het verdient. Als ondernemer zijn je medewerkers écht je kapitaal. Je kunt de nieuwste snufjes in je kas verwerken maar als je geen (goed) personeel hebt bereik je daar niets mee. Arbeid is de meest bepalende factor in alles en medewerkers moeten de aandacht krijgen die ze verdienen.”

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.