World Horti Center viert vijfjarig bestaan

Het concept van World Horti Center bestaat sinds afgelopen maart vijf jaar. Dit werd 12 oktober gevierd met onderwijspartner MBO Westland en onderzoekspartner Vertify. Ruim 200 gasten waren aanwezig op de avond. Onder andere burgemeester van Westland, Bouke Arends, verzorgde een speech waarbij werd teruggeblikt op de afgelopen vijf jaar. Directeur Caroline Kramer van MBO Westland, directeur Johan Kos van Vertify en directeur Puck van Holsteijn van World Horti Center namen tevens een moment om te proosten met de aanwezigen.


Foto van: Danja Vermeulen

Concept
Op 7 maart 2018 werd World Horti Center in Naaldwijk geopend door Koningin Máxima. In het kennis- en innovatiecentrum werken ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid onder één dak samen aan de glastuinbouwsector. Binnen World Horti Center volgen dagelijks zo’n 1.200 mbo-studenten hun studie bij MBO Westland en zijn er 39 onderzoekskassen te vinden bij Vertify waar onderzoeken worden gedaan. Ook zijn er ruim 100 bedrijven die opereren in de glastuinbouwsector aanwezig als participant. In 2022 wisten zo’n 30.000 bezoekers van over de hele wereld de weg naar World Horti Center te vinden.

Avond
World Horti Center vierde op donderdagavond 12 oktober haar jubileum met alle betrokkenen, van ondernemers tot docenten en teeltmedewerkers. De avond werd afgetrapt met een aantal korte toespraken. Zo blikte burgemeester van Westland Bouke Arends terug op de afgelopen vijf jaar, ook keek hij naar de toekomst en de ontwikkeling van de Flora Campus. Daarna kwamen Caroline Kramer, directeur MBO Westland, Johan Kos, directeur Vertify en Puck van Holsteijn, directeur World Horti Center naar voren om de aanwezigen te bedanken voor de afgelopen vijf jaar en een toast uit te brengen op de toekomst. De rest van de avond werd gevuld met een quiz waarbij de aanwezigen in groepen werden ingedeeld, dit zorgde voor leuke interactie onderling. Ook genoten zij van een walking dinner.


Foto van: Danja Vermeulen

Samenwerking
Bijzonder aan World Horti Center is de directe samenwerking tussen ondernemers, onderzoekers, studenten en overheid. Caroline Kramer, directeur MBO Westland zegt hierover: ‘Voor onze studenten is het een enorme meerwaarde om zo dicht op het bedrijfsleven te zitten, dit geeft oneindig veel mogelijkheden om in een contextrijke omgeving te leren’. De onderzoekskassen, inclusief de all climate greenhouse, bieden studenten een leerplatform. Ook voor bedrijven is het mogelijk om onderzoek uit te laten voeren.

Johan Kos, directeur Vertify: ‘Het is voor zowel studenten als bedrijven leerzaam om gezamenlijk onderzoek uit te voeren. Studenten hebben vaak toegang tot de nieuwste technieken en bedrijven krijgen waardevolle feedback van deze toekomstige werknemers’. Voor de aanwezige bedrijven in World Horti Center zijn de samenwerkingen met studenten en onderzoek niet de enige toegevoegde waarde. ‘We ontvangen bezoekers uit allerlei landen. Deze delegaties variëren enorm, van de president van Moldavië tot groepen uit Zuid-Korea. Allen komen ze kijken hoe wij de tuinbouw hier in Nederland aanpakken, om dit vervolgens toe te passen in eigen land. Dit biedt mooie businesskansen voor onze participanten’ aldus Puck van Holsteijn, directeur World Horti Center.

Op naar de toekomst
World Horti Center en het gebied eromheen blijven in ontwikkeling. Zo is er sinds de opening vijf jaar geleden het één en ander veranderd in World Horti Center. De vaste beursvloer heeft plaatsgemaakt voor identity stands, hardware stands en themapleinen. Later dit jaar volgt nog een aantal nieuwe pleinen. Ook veranderde de onderzoeken, deze werden technischer en innovatiever. Naast de interne wijzigingen staan er veel veranderingen in de omgeving op stapel.

Zo wordt er hard gewerkt aan de toekomst van de Flora Campus. Johan, Caroline en Puck concluderen: ‘We bouwen met elkaar aan een sterke inhoudelijke invulling van World Horti Center om zo uit te breiden en bekend te worden als de Silicon Valley van de food en flower industrie. De plannen die er liggen voor de Flora Campus zien er dan ook veelbelovend uit, we zijn blij te zien dat World Horti Center hier een belangrijke rol in speelt.’

Voor meer informatie:
World Horti Center
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
T: +310174385600
info@worldhorticenter.nl
www.worldhorticenter.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.