Harry Thijssen van Rheinlandhof over de Deep-Floating-techniek:

"De wortel en de kluit laten we zitten, zodat de sla langer vers blijft"

De familie Thijssen teelt sla op water in Willich. De zogenaamde Deep-Floating-techniek is tot nu toe uniek in Duitsland, zegt teler Harry Thijssen tegen de WDR. Op ongeveer 2,5 hectare drijven zijn slaplanten op styrofoam platen in enorme vijvers. Schermdoeken beschermen de sla tegen verbranding, speciale lampen zorgen voor optimale groei. "We gebruiken de lampen wanneer de dagen korter worden. Als het buiten koel en nat wordt, helpen ze om te voorkomen dat de planten schimmels krijgen," zegt Thijssen Senior.

In vergelijking met conventionele teelt in de vollegrond besparen ze 90 procent water, omdat er in de kas nauwelijks een druppel verdampt vanwege de styrofoam platen. Een ander voordeel: door de gecontroleerde teelt is er bijna geen afval. Alle slakroppen zijn even groot. Voordat ze worden verpakt, moeten de lange waterwortels een beetje worden ingekort. "Maar slechts een beetje", zegt Thijssen Senior, "we laten de wortel en de kluit eraan, zodat de sla langer vers blijft."

Voor meer informatie:
Rheinlandhof GmbH & Co. KG
Hanns-Martin-Schleyer-Str. 35
DE - 47877 Willich, Duitsland
Tel.: +49 2154 88 42 92 00
kontakt@rheinlandhof.de
www.rheinlandhof.de


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.