Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volop Nederlanders op Canadian Greenhouse Conference 2023

Meer dan 200 exposanten waren vorige week paraat in Niagara Falls, Canada, om hun producten te presenteren op de Canadian Greenhouse Conference. Ook de Nederlandse toeleveranciers waren ruimschoots vertegenwoordigd.

De beurs kende een van de best bezochte edities ooit. De conferentie wordt gecombineerd met een uitgebreid sprekersprogramma, een bustour en diverse avondevenementen, waardoor het een van de belangrijkste bijeenkomsten is voor de Noord-Amerikaanse tuinbouwmarkt.

Klik hier voor de fotoreportage.

Op de beurs was bijzonder veel Nederlands te horen, aangezien een behoorlijk deel van zowel exposanten als bezoekers uit Nederland afkomstig is, of sterke Nederlandse wortels heeft.

Waar er over gesproken werd, is niet veel anders dan in Nederland: hoge energieprijzen, een tekort aan arbeidskrachten en stijgende inputkosten. Maar uniek voor de Noord-Amerikaanse situatie is de afvlakking van de snelle groei van de sector. Er zitten nog wel een aantal interessante projecten in de pijplijn, maar telers focussen momenteel ook op de interne organisatie. Kostenbesparing gaat boven uitbreiding.

Daarnaast nog veel aandacht voor resistente variƫteiten, autonoom telen, AI, LED-belichting en de voortdurende zoektocht naar talent in de tuinbouwsector

De komende weken meer nieuws hierover, maar eerst is het tijd voor de foto's.

klik hier voor de fotoreportage.

Publicatiedatum: