Teler en technieken in nieuwe KVK Innovatie Top 100

De Kamer van Koophandel heeft de 18e KVK Innovatie Top 100 gepubliceerd. In de lijst komen we 'tuinbouwnamen' tegen zoals Ferr-Tech (producent van FerSol), H2arvester (zonnewagen), Lgem | Synalgae (druk bezig met inmiddels ook daglichtloze algenteelt), draadloze bodemvochtsensoren van Sensoterra, Van der Avoird Trayplant met hun teeltsysteem en Water IQ International met onder meer Optisteep, voor de tuinbouw.

Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 bedrijven en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de agrofood (17 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de ICT-sector (16) en de zorgsector (ook 16). Bijna twee derde van de bedrijven uit de lijst heeft maximaal 10 mensen in dienst. Er zijn 23 startups. Het oudste bedrijf in de lijst is de Brabantse ‌Knaapen Groep uit Son, gestart in 1652.

Ruim 300 inzendingen
Panels van innovatie-experts maakten de selectie uit ruim 300 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden, de winnaar ontvangt een award. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is.

SenseGlove
Op 30 november 2023 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf bekend tijdens het KVK Innovatie Top 100 Event. Dan is ook duidelijk welk bedrijf de nummer 1 positie van het Delftse SenseGlove overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

De excellijst met de 100 bedrijven is hier te bekijken.

Bron: KVK


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.