Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Geen plotselinge koerswijziging invoering plattelandswoningen Westland"

De definitieve invoering van het instrument plattelandswoningen in Westland is toch nog niet zo definitief als dat het onlangs leek. Dat liet wethouder Van der Stee afgelopen week weten tijdens een vergadering van de Commissie Ruimte. De lokale CDA-fractie had vragen gesteld.

Op 2 november komt er alsnog een informatieavond, nadat op 18 september die avond vlak voor de start werd afgelast. Van een plotseling 'koerswijziging' is geen sprake, aldus de wethouder. Over de wijze van invoering van plattelandswoningen in Westland volgt nog een voorstel.

Waar tuinders stoppen, blijven regelmatig bedrijfswoningen tussen de kassen over. Zulke woningen wil het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westland om kunnen zetten in ‘plattelandswoning’. Het idee daarachter is dat de bewoner van een plattelandswoning de hinder van een nabijgelegen glastuinbouwbedrijf voor lief moet nemen.

Vooral coalitiepartij Westland Verstandig lijkt haast te hebben met invoering. De partij bracht recent, tegelijk met het niet doorgaan van de avond op 18 september, het nieuws naar buiten dat Westland het fenomeen plattelandswoningen in gaat voeren. In oktober zou een ontwerp bestemmingsplan ter visie gelegd worden. De gemeenteraad zou het plan dan in december vast kunnen stellen.

"Olifant door de porseleinkast"
Jaco Eeltink trok namens CDA Westland de vergelijking met 'balanceren op een koord' als het om beleid voeren over glastuinbouwgrond gaat. Over hoe aan het bestemmingsplan Legalisering Oude Strijdigheden (LOS) wordt gewerkt, in twee stappen, is hij goed te spreken, maar de haast met de plattelandswoningen kan niet op zijn goedkeuring rekenen.

Het gemeenteraadslid vindt het belangrijk de 'achterbannen' mee te krijgen, wijst op het belang van de beeldvorming én wil vooral niet dat er 'als een olifant door de porseleinkast' gegaan wordt. Glastuinbouw Westland is namens de glastuinbouwachterban in ieder geval tegen de invoering van het fenomeen plattelandswoningen in Westland. Ook zij waren onlangs verrast door de berichtgeving waaruit leek alsof invoering al daar was.