Komkommer- en courgetteprijs fors lager in Almería

De leden van de Interprofessionele Groente- en Fruitorganisatie van Andalusië, Hortyfruta, hebben deze week in de provincie Granada de eerste bijeenkomst van het seizoen gehouden om de markt voor groenten en fruit, en dan vooral voor courgettes en komkommers, te analyseren op basis van de verzamelde gegevens.

De prijzen van deze twee groenten zijn aanzienlijk lager dan het gemiddelde van vorig jaar in de tweede helft van september. En hoewel de oogst van zowel komkommer als courgette toeneemt – we zitten in de eerste weken van het seizoen – is van beide producten eind week 38 nog maar 2% van het totaal afgezet.

Het Interprofessioneel Crisishandboek voorziet in de mogelijkheid ‘waarschuwing geel’ te activeren, wat een dagelijkse analyse van het prijsgedrag van beide producten op de markt inhoudt. In het geval de situatie verslechtert, kan de algemeenbindendverklaring, een maatregel waarnaar sinds vorig seizoen kan worden teruggegrepen, worden geactiveerd. Dat betekent de opschorting van de afzet van klasse II producten van beide groenten.

Dit crisisbeheersingsmechanisme is het resultaat van gezamenlijk en gecoördineerd werk tussen alle leden van de interprofessionele organisatie (Alhóndigas de Andalucía, Aproa, Asaja Andalucía, Asociación Provincial de Cooperativas Agrarias de Sevilla, Asociación de Cooperativas de Granada, Coag Andalucía, Coexphal, Cooperativas Agro-Alimentarias de Andalucía, Ecohal Andalucía en Upa Andalucía). Vorig seizoen werd er gebruik van gemaakt om de afzet van lange zwarte aubergines te coördineren.

Voor meer informatie:
Hortyfruta
Ctra. de Málaga n.º 44, 3.ª planta
04002 Almería (Spanje)
Tel: +34 662 388 055
info@hortyfruta.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.