"Het TomSystem kan helpen bij het voorkomen van virusoverdracht in de kas"

Hort Americas en Agrifast zien het Tomsystem als een eenvoudig maar 'elegant' stukje agtech dat twee grote problemen aanpakt waarmee tomatentelers tegenwoordig te maken hebben: arbeid en duurzaamheid. Het Tomsystem vervangt traditionele teeltondersteunende methoden. Naast de duurzaamheidsvoordelen verlaagt het proces ook de arbeidskosten per hectare, wat de teler een aanzienlijke netto economische winst oplevert.

De knipsnelheid met het Tomsystem ligt gemiddeld rond de 2.000 planten per uur, twee keer sneller dan met conventionele methoden. Bovendien sluit het knipgereedschap in vijf standen, zodat het kan worden aangepast aan de dikte en het gewicht van het gewas.

Tomaten die in commerciële kassen worden geteeld zijn kwetsbaar voor veel virussen, zoals ToBRFV. Om de risico's te beheersen, moet een combinatie van preventieve maatregelen, hygiënepraktijken en controletechnieken worden gebruikt.

Het TomSystem kan helpen telers helpen bij strategieën voor virusbeheer door het gebruik van apparatuur die specifiek is voor de tomatenteelt.

Bron: Hort Americas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.