Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitteler Dirk-Jan kweekt tayberry, een kruising tussen een braam en framboos

Chef-kok Ramon Brugman gaat in een uitzending van BinnensteBuiten van KRO-NCRV, op bezoek bij Plukkerij Framblij. Gerda Bruinsma, de moeder van Dirk-Jan, vertelt dat haar zoon Dirk-Jan de plukkerij heeft overgenomen van haar man. Uniek aan het bedrijf is de kweek van tayberry. Dat is een kruising tussen braam en framboos. De tayberry is helaas slecht houdbaar en kan het beste direct van de struik gegeten worden.

Ook staat er op het plukkerij nog een 100 jaar oude kas. In de uitzending vertelt Gerda dat daar vroeger een druiven eetgelegenheid was. Er is ook een museumpje aanwezig op de plukkerij. In de uitzending maakt Ramon tenslotte nog het gerecht tiramisu waar de familie zichtbaar van geniet.


Het verschil tussen een braam (links) en een tayberry (rechts).

Het stukje is hier te zien vanaf minuut 18 bij KRO-NCRV.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer