Jermain Ter Laak en Richard Bruinen

Nieuwe machines, nieuw pand en nieuwe collega zorgen voor zee aan mogelijkheden bij Telako

Tholen - Telako timmert aan de weg, hoewel het woord timmeren in dit verband wat ongelukkig is. De mannen maken immers alles van staal en staal kun je buigen en knippen en lassen en een heleboel meer, maar niet timmeren. Twee recent aangekochte machines, een zetbank (buigmachine) en een knipbank, geven het bedrijf nieuwe mogelijkheden om te groeien. Een nieuw pand en een extra paar kundige handen gaan helpen die groei mogelijk te maken.


Jermain Ter Laak en Richard Bruinen

“Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk staalconstructies”, zo vertellen de mannen, “maar we liepen tegen grenzen aan. Dankzij deze machines kunnen verschillende handelingen veel sneller gebeuren, want waar we voorheen alles moesten lassen en/of uitbesteden kunnen we nu ook knippen, buigen en zetten. Zodoende zijn we flexibeler en sneller, hebben we meer grip op de levertijden, zijn we niet afhankelijk van anderen en komen er nieuwe mogelijkheden en nieuwe klanten op ons pad.”

Die mogelijkheden en de dingen die ze maken zijn enorm divers – en nu nog veel diverser dan voorheen. Denk aan alle mogelijke profielen voor de tuinbouw, waterstortbakken, traanplaatbakken voor op aanhangwagens, over gewaswagens, balkonhekken, trappen en trapleuningen, afzuigkappen, en ‘gekke’ dingen als een grafsteen, modieuze barretjes of decoratiewanden van zgn trekstaal (dwz, letterlijk uit elkaar getrokken staal met gaten erin, waar je dan bijvoorbeeld planten kan zetten) of een boot waaruit de onderkant moest worden gezaagd, zodat deze op een trekker gezet kon worden en iemand er de blits mee kon maken op een rijdend corso.


Links een plantenbak van cortenstaal, rechts een zgn 'overgewaswagen'

Naast de tuinbouw levert Telako ook aan meer sectoren, zoals woning- en utiliteitsbouw, interieur- en standbouw, automotive, particulieren en dan dus, nogmaals, vooral het maatwerk. “Seriewerk doen we ook wel en we kunnen goed concurreren met de bestaande bedrijven, maar het is niet onze kracht. We kunnen immers alles zelf– nou ja alles, veel: alleen lasersnijden besteden we uit – en hebben in het wereldje een uitgebreid netwerk. Klanten weten ons te vinden met vragen die net even anders zijn. Een voorbeeld is passagierstreintjes maken voor in de DAF-fabriek, of constructies waarmee meerdere fust tegelijk gevuld kunnen worden middels een gietboom, of tafelonderstellen, of (over)gewaswagens, of kolombeschermers, of substraattrechters, etc.”


Kolombeschermers

Ambitie
De ambities zijn groot en mede dankzij de machines is er veel mogelijk, maar toch zijn er grenzen. Zo heb je fysieke ruimte nodig om te werken en heb je mensen nodig met twee rechterhanden. Aan beide is een mouw gepast: recentelijk is het pand van de buren gekocht en afgelopen vrijdag is een nieuwe collega begonnen. Het aangekochte pand wordt nu nog gebruikt voor de revisie van elektrotrekkers, maar het ligt in de lijn der verwachting in de nabije toekomst de wand door te breken en er een grote productiehal van te maken.

Telako
Telako is ooit opgericht door Harrie Ter Laak en Jos Koppert (vandaar: TelaKo). De een zat in de staalconstructies, de ander in de elektrotrekkers en tot op de dag van vandaag steunt het bedrijf als het ware op deze twee poten. Jermain, de zoon van Harrie, heeft het stokje overgenomen en vormt samen met Richard de huidige directie.

Voor meer informatie:
Telako
Stationsweg 65
2675 AM Honselersdijk
Tel.: 0174-633030
info@telako.nl
www.telako.nl
Facebook: Telakotechniek/
Instagram: telako_techniek


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.