Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnecollector speciaal voor tuinbouw bijna de markt op

Bransen Group en Division Q staan op het punt om een zonnecollector speciaal voor de tuinbouw op de markt te introduceren. De Hortizon is het resultaat van een samenwerking bij Koppert Cress met als doel om ook buiten de deur bij te dragen aan de energietransitie. Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet en worden de eerste nieuwe generatie modules op het dak bij Koppert Cress geplaatst. Zonthermie blijft zo van vaste waarde voor Koppert Cress.

Zo'n 10 jaar geleden ontstond bij Koppert Cress het idee de warme bronnen van de warmte- en koudeopslag (WKO) te gaan 'laden' met zonnecollectoren. Naast dat de zon gratis schijnt, zorgde dit ook voor een betere balans van de WKO-bronnen.

Een serie experimenten leidde tot een eigen, inmiddels gepatenteerd ontwerp en zo'n 7 jaar praktijkervaring met een installatie van maar liefst 2.000 m2. De daaruit geleerde lessen zijn verwerkt in een nieuwe generatie van de collector. Dit nieuwe ontwerp is modulair en volledig afgestemd op de eisen en wensen van de tuinbouw.

Permanent of tijdelijk
Twee eigenschappen vormen de kern van de zonnecollectoren van Division Q. Allereerst is het efficiënt en betaalbaar oogsten van grote hoeveelheden zonnewarmte vanaf maart tot november en deze op te slaan in de WKO. Daarnaast kunnen de modules geheel prefab en zonder nagelvaste verbinding te plaatsen op bestaande daken en oppervlakken. Dit maakt het mogelijk de Hortizon te gebruiken voor zowel permanente als tijdelijke toepassingen. Zo kunnen nog meer bedrijven profiteren van minder hoge energiekosten en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Eerste productserie
De principes vanuit de glastuinbouw zijn samen met de praktijkgerichte aanpak ook te vinden in het ontwerp. Na diverse prototypes, gaat Division Q nu de eerste productieserie van de collector te realiseren. Dit doen ze samen met Bransen Group. Niet alleen zijn zij al vanaf de start van dit project betrokken; ze zijn ook in staat projecten uit te voeren en van sales tot oplevering te realiseren. Division Q kijkt ernaar uit samen met hen dit product verder uit te rollen.

De beide partijen zijn daarom vanaf nu actief op zoek naar vooruitstrevende kwekers die gebruik maken van warmte- en koudeopslag of dit willen gaan doen om samen vrijblijvend de mogelijkheden voor zonthermie te verkennen. Geïnteresseerde kwekers kunnen contact opnemen met één van de partijen.

Voor meer informatie:
DivisionQ
De Poel 1
2681 MB Monster
Tel: +31 (0)174 242819
[email protected]
www.divisionq.nlBransen Group
Gezelstraat 20
2671 BW Naaldwijk
+31 (0)174 610 633
[email protected]
www.bransengroup.com

Publicatiedatum: