Halfautomatische mobiele spuitwagen op de markt gebracht

Precimet heeft de AST-23HR semiautomatische mobiele spuitwagen gepresenteerd. "Deze apparatuur is zorgvuldig ontworpen met de behoeften van moderne tuinders in het achterhoofd en biedt efficiëntie, duurzaamheid en precisie bij het spuiten," zegt algemeen directeur Adam Nenczak. Het hart van het systeem wordt gevormd door het Siemens besturingssysteem. Ook is het mogelijk om de spuitwagen aan te sluiten op de cloud met de optionele module Agriculture 4.0.

Duurzaamheid en hygiëne
"Onze spuitwagen is opgebouwd uit roestvrij staal," laat Adam zien. "Dit zorgt voor duurzaamheid, weerstand tegen corrosie en eenvoudig onderhoud, waardoor je de levensduur kunt maximaliseren en stilstand tot een minimum kunt beperken. Bovendien zorgen de hygiënische eigenschappen van roestvrij staal voor een schone omgeving, wat cruciaal is voor het telen van gezonde en krachtige gewassen."

Automatische slanghaspel
Een van de opvallende kenmerken van de AST-23HR is het geautomatiseerde slanghaspelsysteem waarmee de spuitslang naadloos kan worden in- en uitgeschoven. "Dit innovatieve systeem vereenvoudigt het spuitproces, maakt het moeiteloos en efficiënt en vermindert het risico op beschadiging van de slang dankzij het geleidingssysteem. Met één druk op de knop kan het sproeiproces eenvoudig worden geregeld, waardoor een optimale dekking van de gewassen wordt gegarandeerd," vertelt Adam.

PLC-besturingssysteem van Siemens
Het hart van de AST-23HR ligt in het geavanceerde besturingssysteem, ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Siemens. "De wereldleider in automatiserings- en besturingsoplossingen. Dit geavanceerde systeem biedt nauwkeurige controle over het spuitproces, waarbij je parameters kunt aanpassen. De intuïtieve meertalige interface vereenvoudigt het programmeren en bedienen, waardoor zelfs beginnende gebruikers hun volledige potentieel kunnen benutten en uitzonderlijke resultaten kunnen behalen."

Agriculture 4.0 module
Optioneel op de spuitwagen is de Agriculture 4.0 module, waarmee telers de kracht van gegevens voor efficiëntie en productiviteit kunnen benutten. Volgens Adam is Agriculture 4.0 ontworpen om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop tuinbouwactiviteiten bewaakt en gevolgd worden. "Voorbij zijn de dagen van het doorzoeken van bergen papierwerk of urenlang handmatig gegevens verzamelen: met slechts een paar klikken ligt er nu een wereld aan inzichten en oplossingen binnen handbereik."

De module integreert naadloos met een krachtige data-cloud en biedt onmiddellijke toegang tot een schat aan informatie via een intuïtief webpaneel, zodat telers weloverwogen beslissingen kunnen nemen en nauwkeurige acties kunnen ondernemen.

Adam geeft aan dat de voordelen van Agriculture 4.0 grenzeloos zijn. "Realtime gegevens geven een uitgebreid inzicht in hoe de apparatuur werkt, waardoor je moeiteloos knelpunten kunt identificeren, workflows kunt optimaliseren en processen kunt stroomlijnen."

"Deze optionele apparatuur brengt de toekomst van de tuinbouw binnen handbereik: het stelt telers in staat om hun middelen te optimaliseren, opbrengsten te verhogen en een grotere winstgevendheid te realiseren."

Voor meer informatie:
Precimet
sales@precimet.pl
www.precimet.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.