Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijzonder stelsel economische werkloosheid voor groentensector in België verlengd

Het bijzonder stelsel van economische werkloosheid voor de groentensector wordt in Belgi├ź verlengd voor de periode van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024, zo meldt Fevia.

"Tijdens de vergadering van het PC 118 van 3 mei 2023 hebben de sociale partners het verzoek om verlenging van het bijzonder stelsel van economische werkloosheid voor de groentesector goedgekeurd. Hierdoor is dit stelsel verlengd voor de periode van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024. Het koninklijk besluit is op 9/08/2023 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad."

"Er verandert niets ten opzichte van het huidige regime. Ter herinnering: de duur van de schorsing kan de twaalf weken niet overschrijden noch meer dan twee├źnzeventig werkloosheidsdagen tellen. Hiervan dient minstens zeven dagen op voorhand kennis te worden gegeven, de dag van kennisgeving niet inbegrepen. Deze kennisgeving moet de data van begin en eind van de schorsing vermelden, evenals de data waarop de arbeiders werkloos zullen gesteld worden."

Bekijk hier het koninklijk besluit

Bron: Fevia

Publicatiedatum: