Nieuw armatuur liefkozend 'Big Boy' genoemd

Volgens Erik Wikström van Wivid zijn de huidige energiekosten vaak een belangrijke factor die bepaalt of een teler al dan niet kan concurreren op de markt. Daarom ontwerpt Wivid zijn producten met het oog op energie-efficiëntie.

Onlangs lanceerde het bedrijf een dynamisch spectrum versie van een van bovenlichting Modus, ook wel liefkozend 'Big Boy' genoemd. Met deze vernieuwde versie richt het bedrijf zich met deze lamp op laboratoria en vertical farms die de mogelijkheid willen hebben om het spectrum van het licht te veranderen.

"Onze producten worden gekenmerkt door een hoge energie-efficiëntie en doelgerichtheid. We gebruiken alleen hoogwaardige componenten voor LED-chips en drivers om efficiëntie en een lange levensduur te garanderen. Onze bovenbelichting heeft bijvoorbeeld een minimalistisch ontwerp, die geen schaduwen op de gewassen creëren. Dit is slechts één voorbeeld van hoe wij denken," zegt Erik.

Jaarronde komkommerteelt in Zweden

Volgens Erik bevinden de recente ontwikkelingen in de tuinbouwsector zich in een interessante fase en is er veel ruimte voor meer technische ontwikkeling van de belichtingsproducten die telers gebruiken. Niet alleen dat, maar door hun producten aan te bieden, wil Wivid telers een alternatief bieden voor de weinige grote fabrikanten van verlichtingsproducten.

"Toen we onze lampen ontwikkelden, keken we naar de verschillende toepassingen en optimaliseerden we de producten met de klanten in gedachten en misschien niet zozeer de bestaande marktsituatie. De meeste van onze producten hebben bijvoorbeeld een aparte LED-unit en driver, waardoor de armaturen eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd en onderhouden in plaats van dat het hele product moet worden teruggebracht voor reparaties, wat een gedoe kan zijn."

Verplaatsbare kweektafels met LED bovenverlichting

Vandaag de dag heeft het bedrijf een volledig assortiment groeilampen voor de meeste toepassingen, zoals groenten en bloemen in kassen, vertical farms of zelfs laboratoria. Het bereik van hun lampen gaat van 2,8umol tot 3,6umol/J, afhankelijk van het spectrum, en ze hebben bewezen zich in de meeste Europese landen in ongeveer 2-3 jaar terug te betalen.

Voor meer informatie:
Wivid AB
Box 45, 931 21 Skellefteå, Zweden
Tel.: +46 70 274 62 24
info@wivid.com
https://www.wivid.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.