Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Harmoniz neemt Plant Factory Nederland over en richt Harmoniz NL op

Harmoniz neemt van Plant Factory Nederland over, voorheen eigendom van WPK, dat zaden van Harmoniz in Nederland distribueert. Deze strategische overname markeert de oprichting van een nieuwe bedrijfsentiteit, Harmoniz NL, in Nederland en luidt Harmoniz's uitbreiding in de markt voor kasgewassen in Noordwest-Europa in. Harmoniz is een internationaal zaadbedrijf dat bekend staat om zijn diverse assortiment tomatenrassen.

Harmoniz NL werd opgericht na een samenwerking met zijn jarenlange partner WPK.

Eviek en Erik van der Arend, respectievelijk CFO en CEO van WPK, onderkenden samen met Harmoniz-vertegenwoordiger Wilfred Scheffers het enorme potentieel van Harmoniz-rassen (voorheen bekend als TomaTech) die voornamelijk in lowtech faciliteiten werden geteeld. "Na een zorgvuldige afweging hebben we de strategische beslissing genomen om een project te starten om deze uitzonderlijke rassen op de hightechmarkt te introduceren. We zijn ervan overtuigd dat Harmoniz nu goed voorbereid is om de volgende stap te zetten."

Nieuwe kas
Als onderdeel van de opdracht van Harmoniz NL wordt in Nederland een gespecialiseerde hightech kas gebouwd. "We zijn erg blij voor Harmoniz nu ze deze nieuwe fase ingaan en we hebben er het volste vertrouwen in dat hun expertise en uitgebreide kennis van de sector een aanzienlijke impact zal hebben op de markt voor kasgewassen in Noordwest-Europa," vertelt Erik enthousiast. "We staan volledig achter deze onderneming, maar het is belangrijk voor ons om te benadrukken dat WPK zich primair blijft richten op onze kernactiviteiten die draaien om de vermeerdering van groenteplanten."

Harmoniz NL Verkoop- en Veredelingsteam: (van links naar rechts) Koen van der Knaap, Paul Van Dijck, Wilfred Scheffers, Albert Van Offeren

Ofer Ben Zvi, CEO van Harmoniz, benadrukte het belang van de nieuwe Harmoniz-onderneming in Nederland. "De oprichting van het bedrijf markeert een nieuwe strategische mijlpaal in de langetermijnvisie om oplossingen te ontwikkelen voor telers en consumenten, waardoor de beschikbaarheid van producten van hoge kwaliteit het hele jaar door gegarandeerd is. Deze stap is een aanvulling op de bestaande capaciteiten van het bedrijf op het gebied van veredeling en het uitbreiden van de aanwezigheid in verschillende Europese en Noord-Amerikaanse landen.

Bovendien hebben we een toegewijd en professioneel team samengesteld onder leiding van Paul Van Dijck en Wilfred Scheffers, die onze inspanningen in de regio zullen uitbreiden, onder andere door onze klanten te helpen bij het ontwikkelen van de ideale rassen die zijn afgestemd op hun specifieke marktbehoeften. Harmoniz is een van de toonaangevende bedrijven die echte en op commercieel niveau bewezen premium rassen met een hoge resistentie tegen ToBRFV aanbiedt. Deze stap zal ongetwijfeld ten goede komen aan telers in de regio door hen te voorzien van geavanceerde oplossingen en verbeterde toegang tot zaden van topkwaliteit."

Groei versnellen
Hagai Stadler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Harmoniz: "Uitbreiding naar de Noordwest-Europese markt is een strategische prioriteit voor Harmoniz en de oprichting van Harmoniz NL is een cruciale stap om dat doel te bereiken. Het is Harmoniz's intentie om haar groei te versnellen door middel van fusies en overnames ter ondersteuning van de strategische doelen van het bedrijf, om zo gebruik te maken van de geavanceerde veredeling en technologische capaciteiten van het bedrijf, evenals de internationale marketingkanalen. Namens het bestuur van Harmoniz willen we Erik en Eviek bedanken voor hun partnerschap en we vertrouwen erop dat we samen verder zullen bouwen aan een geweldige en vruchtbare relatie in Nederland en West-Europa."

Voor meer informatie:
Paul van Dijck, VP Sales & Marketing
Harmoniz
31 6 11905289
[email protected]
www.harmonizseed.com

Publicatiedatum: