Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe eigenaar voor Hartmankassen in Sexbierum

De voormalige Hartmankassen in Sexbierum hebben een nieuwe eigenaar. Sinds eind vorig jaar stond het complex te koop. De koper is De Schoenmaker Group uit het Brabantse Bladel. Dit bedrijf is gespecialiseerd in grootschalige projecten met zonne-energie, maar zegt bij Omrop Fryslân de kassen in te gaan zetten voor teelt.

DSG-directeur Maurice Schoenmakers geeft aan te kijken naar klimaatcellen voor verticale groenten- en kruidenteelt.

Op het kassencomplex liggen al 1900 zonnepanelen. Dat aantal wil de koper gaan uitbreiden. Verder komt er een zaadteelt in een helft van het 28,5 hectare glas tellende complex en wil de koper vis- en zeewierkweek in de kassen organiseren. Via de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) zijn gesprekken geweest met een zalmkweker en een zeewierteler die het complex willen gebruiken.

De nieuwe koper neemt de kassen over van Best Fresh Group dat de kassen overnam na het faillissement van Hartman. Hoge energieprijzen noopten bio-teler Quality Life Produce, de teelttak van Bioworld, een zusterbedrijf van Best Fresh, om de teelt stil te leggen. Alle detailinformatie over het aangekochte complex is op de website van de makelaar na te lezen.

Bron: De Waard Makelaars en Taxateurs / Omrop Fryslân / Omroep Zilt

Publicatiedatum: