Het Duitse bedrijf Kloster-Kraul is op zoek naar fruittelers die hun fruit zoals appelen, frambozen, aardbeien, blauwe bessen willen laten verwerken tot wijn, azijn en andere producten. Aangezien het bedrijf in Hamminkeln ligt, dicht bij de Duits-Nederlandse grens, is Kloster-Kraul ook op zoek naar Nederlandse fruittelers.

v.l.n.r. Eckhard Kloste, Simone de la Motte en Kathrin Poetschki, Richard Schwiete en Melina-Lisanne Kraul. Foto: Agrobusiness Niederrhein e.V.
Het bedrijf
Het familiebedrijf maakt wijn, mousserende wijn, azijn, likeur en andere dranken uit eigen appels, frambozen, aardbeien of blauwe bessen. Eigenaren Heike Kraul en Eckhard Kloster hebben een eigen gastronomie, een evenementenlocatie en sinds vijf jaar een vinotheek.
Nieuwe contacten
'We hebben de faciliteiten en de knowhow, dus waarom zouden we die niet meer gebruiken om op contractbasis voor anderen te produceren? We zien hier nog steeds potentieel en willen in de toekomst in dit gebied investeren en nieuwe contacten met fruittelers in Nederland opbouwen', vindt Eckhard Kloster.
Netwerk
Kloster-Kraul is aangesloten bij het netwerk Agrobusiness Niederrhein dat spelers uit de groene sector verbindt: land- en tuinbouw, voedselverwerking, dienstverleners, logistiek, onderzoeks- en onderwijsinstellingen die zich allemaal inzetten voor het bevoorraden van de markt met dierlijke en plantaardige producten.
Wie interesse heeft, kan contact opnemen met het bedrijf Kloster-Kraul, +49 (0)2873 919 444 of [email protected].
Bron: LLTB