Tholen - Zaterdag 30 maart organiseerde Teboza uit Helden haar jaarlijkse open dag. Een dag later vond op het bedrijf van Will Teeuwen eveneens de seizoensopening plaats van het AspergeGilde Peel & Maas. Tijdens de open dag konden bezoekers een goede indruk krijgen van de asperge-oogst, het sorteerproces, het schillen en verpakken en natuurlijk konden er ook asperges worden gekocht of worden genuttigd in de veldkeuken op het aspergeveld.
Klik hier om de fotoreportage te bekijken
De nadruk lag tijdens de open dag op de nieuwe aspergerassen Fortems, Tallems en Primems. Verschillende toeleveranciers waren present op de open dag om hun producten en diensten te promoten. "Zaterdag zijn er met name mensen uit de hele aspergeketen geweest: van telers tot leveranciers, handel en retailers. Toen was het nog iets minder druk wellicht door het koude weer, maar zondag tijdens de opening van het seizoen door AspergeGilde Peel & Maas was het echt een topdrukte", blikt Will Teeuwen terug. Tijdens de opening van het aspergegilde waren ook lokale bekendheden als de burgemeester, gedeputeerde Patrick van der Broeck en voormalig voetbaltrainer Sep Vergoossen present. Bert Schöttelndreier, AGF-inkoper van Makro Cash and Carry NL werd benoemd tot ambassadeur van het aspergegilde.

Bert Schöttelndreier werd benoemd tot ambassadeur
Volgens Will neemt het enthousiasme bij het publiek voor asperges toe. "Veel consumenten vinden het leuk om een kijkje in de keuken van de aspergeteelt te nemen. We willen met het AspergeGilde Peel & Maas van de seizoensopening een echt volksfeest maken, zoals dat ook in Duitsland gebeurt. We denken er nog over na om dit later in het seizoen te herhalen." De aspergeteler spreekt van een heel bijzondere start van het seizoen. "Door het koude weer liggen de producties zo'n twee, drie weken achter. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Zorgen maak ik me daar niet over omdat de consumenten toch asperges willen eten en onze klanten hun asperge-aandeel jaarlijks uit willen breiden. Ik verwacht dat het seizoen in juni wat langer doortrekt. Het enige wat roet in het eten kan gooien, is als we snel temperaturen boven de 25 graden krijgen, want dan denken de mensen doorgaans niet meer zo aan asperges, maar zolang dit niet gebeurt, maak ik me geen enkele zorg."
Klik hier om de fotoreportage te bekijken
Voor meer informatie:
Teboza BV
Zandberg 15
5988 NW Helden
Tel: +31 - (0) 77 307 14 44
Fax: +31 - (0) 77 307 73 98
[email protected]
www.teboza.nl