Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse goedkeuring voor paarse tomaat

Norfolk Plant Sciences (NPS) heeft het overleg met de Food and Drug Administration (FDA) over zijn paarse tomaat met hoog antioxidantgehalte met succes afgerond. Na een uitgebreid onderzoek verklaarde de FDA: "We hebben op dit moment geen verdere vragen over voeding voor mensen afkomstig van Del/Ros1-N tomaat." Deze beslissing van de FDA komt overeen met de positieve beslissing van het Amerikaanse ministerie van Landbouw in september 2022 en markeert een belangrijke mijlpaal voor Norfolk.

NPS is nu klaar om een reeks paarse tomatenproducten te introduceren, waaronder verse tomaten en zaden voor hobby-tuiniers.

De paarse tomaat is veredeld door professor Cathie Martin van het John Innes Centre in Norwich, Verenigd Koninkrijk, en ontleent zijn uitzonderlijke antioxiderende eigenschappen aan twee genen afkomstig van de eetbare leeuwenbekbloem. Deze genen stimuleren op natuurlijke wijze het vermogen van de tomaat om paarse pigmenten te produceren, wat resulteert in de levendige tinten van tomaten met een paarse schil, blauwe bessen, bramen en aubergines.

NSP wil de beschikbaarheid van het product in 2024 uitbreiden.

Voor meer informatie:
Norfolk Healthy Produce
[email protected]
norfolkhealthyproduce.com

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer