Norfolk Plant Sciences (NPS) heeft het overleg met de Food and Drug Administration (FDA) over zijn paarse tomaat met hoog antioxidantgehalte met succes afgerond. Na een uitgebreid onderzoek verklaarde de FDA: "We hebben op dit moment geen verdere vragen over voeding voor mensen afkomstig van Del/Ros1-N tomaat." Deze beslissing van de FDA komt overeen met de positieve beslissing van het Amerikaanse ministerie van Landbouw in september 2022 en markeert een belangrijke mijlpaal voor Norfolk.
NPS is nu klaar om een reeks paarse tomatenproducten te introduceren, waaronder verse tomaten en zaden voor hobby-tuiniers.

De paarse tomaat is veredeld door professor Cathie Martin van het John Innes Centre in Norwich, Verenigd Koninkrijk, en ontleent zijn uitzonderlijke antioxiderende eigenschappen aan twee genen afkomstig van de eetbare leeuwenbekbloem. Deze genen stimuleren op natuurlijke wijze het vermogen van de tomaat om paarse pigmenten te produceren, wat resulteert in de levendige tinten van tomaten met een paarse schil, blauwe bessen, bramen en aubergines.
NSP wil de beschikbaarheid van het product in 2024 uitbreiden.
Voor meer informatie:
Norfolk Healthy Produce
[email protected]
norfolkhealthyproduce.com