Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enza Zaden start bouw productielocatie voor Vitalis biologische groentezaden

Groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden heeft donderdag 20 juli het officiële startsein gegeven voor de bouw van een eigen productielocatie van acht hectare in Luttelgeest, Flevoland. Op deze nieuw te bouwen locatie zal Vitalis biologisch zaad geproduceerd worden voor verkoop aan professionele biologische telers wereldwijd. Het betreft voornamelijk biologisch paprika- en komkommerzaad, maar er zal ook biologisch sla- en preizaad worden geproduceerd. Verwachting is dat vanaf april 2024 de eerste zaden gezaaid worden.


Allison Thomas, Chief Operations Officer en Dirk Neelis, Chief Financial Officer van Enza Zaden onthullen het bouwbord van de nieuwe biologische productielocatie in Luttelgeest. Foto: Pieter Prins Fotografie.

Allison Thomas, Chief Operations Officer en Dirk Neelis, Chief Financial Officer van Enza Zaden onthulden, in het gezelschap van genodigden en betrokken bouwpartners, het bouwbord en gaven hiermee het startsein voor de bouw van de biologische productielocatie. Allison Thomas: “De wereldbevolking groeit en ook de behoefte aan gezonde voeding. Ook zien we dat de vraag naar biologisch zaad toeneemt, onder meer voor paprika en komkommer. Daarom bouwen wij deze nieuwe, duurzame productielocatie voor Vitalis Biologische Zaden in Luttelgeest. Dit past binnen ons doel om te veredelen om de wereld te voeden en waarde creëren voor duurzaam leven en een duurzame levensstijl.”


Foto: Pieter Prins Fotografie.

Oog voor duurzaamheid
Op het terrein van acht hectare wordt gestart met de bouw van drie hectare kassen. Naast kassen komen er een zaadproductiegebouw, een zaadextractiegebouw, een groot bassin en een helofytenfilter, ofwel een biofilter voor de zuivering van afvalwater. Om zo duurzaam mogelijk groentezaden te gaan produceren, plaatst het familiebedrijf onder andere ruim 900 zonnepanelen op de daken. In het bassin van 7000 m2, met een inhoud van bijna drie olympische zwembaden, wordt regenwater opgevangen waarmee naar verwachting aan de totale waterbehoefte van de locatie kan worden voldaan. Ook worden de toiletten straks doorgespoeld met regenwater.

Voor meer informatie:
Vitalis Biologische Zaden B.V.
[email protected]
www.biovitalis.eu

Publicatiedatum: