Hans van Zutphen doet stapje terug bij Exitus

Hans van Zutphen is een van de grondleggers van Exitus. Hij is dit jaar 65 geworden en – zo vindt hij zelf – tijd om het iets rustiger aan te doen. Maar helemaal van het Exitus-toneel verdwijnen doet hij niet, vertelt de man die al meer dan veertig jaar in de sector werkt.

“Nee”, zegt Hans. “Stoppen wil ik nog niet helemaal. Daar vind ik het werk nog veel te leuk en veel te uitdagend voor. Maar in plaats van fulltime ga ik naar 16 uur per week. Ik heb aangegeven dat ik om die reden niet meer op de voorgrond hoef te staan. Dat past niet meer, vind ik. Als adviseur moet je klaar staan voor je klanten op de momenten dat ze jou nodig hebben. En heel simpel: als je minder gaat werken, kun je dat niet altijd meer.”

Exitus startte in 2002, in een periode dat de sector het zwaar had. Samen met Henk Swinkels en John Koeken zette Hans Exitus op de kaart.

‘Hoe complexer, hoe liever’
Eigenlijk zou hij eerder al een stapje terugdoen, maar toen was daar de fusie van Van den Elzen Plants met Het Broek Softfruit, twee klanten van Hans. Of Hans dat proces wilde begeleiden, was de vraag vanuit de telers in Erp.

“Door de fusie ontstond de grootste plantenkwekerij van Europa. Een erg mooi proces waarbij alle facetten van advies aan bod kwamen, zoals het begeleiden van de klanten die in de nieuwe opzet een andere nieuwe rol kregen; hoe komen de ondernemers samen op één lijn, hoe moet de financiering en structuur opgezet worden? Zo’n uitdagend traject. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Samen met collega’s hebben we deze klus geklaard. Dat krijgen we gewoon voor elkaar.”

Bron tekst: Exitus

Voor meer informatie:
Exitus B.V.
Marshallweg 5
5466 AH Veghel
T: 0413 – 25 78 76
info@exitus.nl
www.exitus.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.