Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitzonderlijk laat Brits aardbeienseizoen, laagste lichtniveau ooit

De aardbeienoogst kwam in de meeste regio's van het VK laat op gang, zo ook in Hampshire, dat normaal gesproken één van de vroegste teeltgebieden is.

"Het was dit jaar uitzonderlijk laat voor ons, normaal gesproken zou het plukken in een laat seizoen een paar weken later beginnen, maar dit jaar hadden we op sommige velden 3-4 weken vertraging. We hadden de laagste lichtniveaus ooit," zegt Sandy Booth, CEO van de New Forest Fruit Company.

"Het weer werd beter, maar wij, zoals alle telers, zijn nog steeds bezig met een inhaalslag. Als een van de vroegste telers zijn we meestal in het voordeel en de eerste aardbeien van het seizoen zijn altijd het meest winstgevend, maar dat voordeel zijn we dit jaar kwijtgeraakt."

Het is altijd een zorg in een ongewoon seizoen dat de markt overbevoorraad raakt, maar volgens Sandy is het allemaal een beetje rustig geworden.

"Het weer is nog steeds moeilijk, maar we zien nu het begin van de tweede bloei en de planten hebben nog steeds last van de omstandigheden eerder in het jaar. Traditioneel stijgt de vraag tijdens de twee weken van Wimbledon, maar de daaropvolgende week daalt de vraag aanzienlijk en het duurt een paar weken voordat de vraag weer stijgt. Het is alsof mensen denken dat het aardbeienseizoen eindigt als Wimbledon voorbij is."

Wat het weer betreft: er is 20°C en meer regen voorspeld, maar een hittegolf zou eind juli wel eens op de loer kunnen liggen.

Dit jaar is er een primeur voor de New Forest Fruit Company en voor de Britse snacksector met de introductie van New Forest Fruit Snacks.

"We hebben twee gespecialiseerde processen gecombineerd om gedroogde fruitstukjes te maken die hun vorm, voedingsstoffen en smaak behouden," legt Sandy uit. "Deze snack wordt geteeld, bewerkt en verpakt op ons bedrijf, dus er worden geen voedselkilometers gemaakt en de verpakking is 100% biologisch afbreekbaar."

Foto: The Electric Eye Photography

Sandy is altijd op zoek naar manieren om afval te verminderen en duurzaamheid te bevorderen en werkt al vier jaar aan deze nieuwe snack nadat hij het proces van het pulsdrogen van fruit ontdekte. Bij het pulsdrogen wordt al het water uit het fruit verwijderd, zodat het bij het vriesdrogen zijn vorm behoudt en de smaak en voedingsstoffen vasthoudt.

"De snack kan direct uit de verpakking worden gegeten of worden toegevoegd aan frisdrank, mousserende wijn of gin-tonics, eigenlijk aan alles. Het kan ook worden gebruikt als garnering. We zijn enthousiast over dit nieuwe product dat al veel belangstelling heeft gekregen van retailers, chef-koks en klanten."

Voor meer informatie:
Jackie Barr
New Forest Fruit Company
+44 (0)1590 612297
[email protected]
www.newforestfruit.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer