Nieuwe vertical farm gebouwd in Nieuw-Zeeland

Eind augustus wordt in Ashburton (Nieuw-Zeeland) een nieuwe vertical farm opgezet, die begin september wordt beplant.

Landlogic, de Nieuw-Zeelandse leverancier, introduceert de Vertical Farm Systems XA Series (VFS), die snelgroeiende gewassen zal kweken, waaronder bladgroenten zoals losse sla, babyspinazie, rucola, mizuna, tatsoi, andijvie, paksoi, snijbiet en kruiden zoals koriander, peterselie en basilicum. De doorlooptijd van VFS-gewassen is 28 dagen, ongeacht externe invloeden.

Alan Cottington, CEO van Landlogic: "Onze voedselzekerheid is kwetsbaar als we vertrouwen op traditionele teeltmethoden of het importeren van bladgroenten, die onmisbaar zijn voor een gezonde basisvoeding."

Cottington zegt dat een VFS-kweeksysteem in Australië ongeveer 600 kg groenten per week produceert en slechts drie uur per week menselijke arbeid vergt. Het systeem omvat ook een geautomatiseerde verpakkingsmachine die de groenten rechtstreeks uit de kweekrekken in milieuvriendelijke zakken of dozen verpakt.

Het systeem is geautomatiseerd met computergestuurde voeding, bewatering, belichting en sensoren die temperatuur, pH, EC en vochtigheid controleren. Het laden, oogsten, herstellen en hergebruiken van het groeimedium en het opnieuw laden van de trays is ook geautomatiseerd.

Landlogic is de importeur en distributeur van Vertical Farm Systems voor Nieuw-Zeeland en de Pacific, evenals een verkoopagent voor de rest van de wereld, met uitzondering van Canada, Scandinavië, de Filipijnen en de VS, en Cottington zegt dat verticale teelt een grote kans is voor eilanden in de Stille Oceaan om de groeiende bezorgdheid over voedselzekerheid en toegang tot voedingsmiddelen tegen te gaan.

Voor meer informatie:
Landlogic
admin@landlogic.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.