Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Marrewijk en Schwarz bundelen krachten

GrowOrganiX nieuwe speler in biologische opkweek

Met de oprichting van GrowOrganiX BV bundelen familiebedrijven Van Marrewijk Maassluis BV uit Maassluis en Max Schwarz AG uit het Zwitserse Villigen hun krachten. Het nieuwe bedrijf produceert uitgangsmateriaal voor Europese telers van biologische tomaten, paprika’s, komkommers en aubergines. In het eerste jaar richt GrowOrganiX zich op een productie en verkoop van 2,5 miljoen geënte jonge groenteplanten met Skal-, Naturland- en Bio Suisse- certificering.

Productie
GrowOrganiX vestigt zich op de voormalige productielocatie van Plantise in Naaldwijk en bouwt daarmee verder op de fundatie van de bio-afdeling van het bedrijf dat eind maart 2023 ophield te bestaan. Sion Eichmüller (voorheen Vena Vitae) is benoemd tot directeur van GrowOrganiX en geeft leiding aan het nieuw te vormen team waaronder diverse oud-medewerkers van Plantise zoals William van Schie (teeltspecialist) en Simon van Zanten (verkoop).


Sion Eichmüller (links) William van Schie (rechts) van GrowOrganiX

Vliegende start
Eichmüller: “Doordat wij een aantal ervaren medewerkers van het voormalige Plantise aan ons hebben weten te binden, kunnen we een vliegende start maken. De komende maanden werken we hard aan de inrichting en optimalisatie van 4,2 hectare teeltoppervlakte zodat we dit najaar kunnen starten met het zaaien van de planten.

In november start het entproces zodat we deze winter telers in Nederland, Duitsland, Engeland, België en Frankrijk kunnen beleveren. Doordat we gebruik maken van de jarenlange ervaring van onze aandeelhouders kunnen we topkwaliteit van het uitgangsmateriaal waarborgen. We hebben daarbij optimale service hoog in het vaandel staan zodat onze klanten zich vervolgens volledig kunnen focussen op hun teelt.”


William van Schie en Sion Eichmüller

Oprichters
Het Zwitserse familiebedrijf Schwarz houdt zich al meer dan 90 jaar bezig met duurzame voeding en planten en levert van zaad tot eindproduct. Van Marrewijk Maassluis BV is in 1986 opgericht en focust zich via haar dochterondernemingen volledig op de toelevering en advisering van de biologische land- en tuinbouw.

Voor meer informatie:
Sion Eichmüller
GrowOrganiX
[email protected]

Publicatiedatum: