Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
José Carlos Flores van Genap México over de Mexicaanse markt:

"Mentaliteit van middelmatigheid verdwenen in Mexicaanse sector"

Genap levert al vele jaren watertanks van plaatstaal en waterreservoirs in Mexico. Het bedrijf is gespecialiseerd in constructies en de toepassing van membranen voor tuinbouw-, landbouw- en civieltechnische projecten,

De tuinbouwsector in Mexico is de laatste jaren sterk veranderd, door de uitbreiding van de productie voor export naar de Verenigde Staten, Azië, Europa en het Midden-Oosten. José Carlos Flores van Genap México, die lokaal levert aan de Mexicaanse markt, vertelt er meer over.

"In het begin waren er zorgen over de versheid en traceerbaarheid van producten uit Mexico. Maar onze trots om de producten aan de wereld te leveren, heeft ons gestimuleerd om onze tuinbouwmethodes voortdurend te verbeteren."

José zegt dat de nieuwe generatie telers hun frisse blik, wereldwijde visie en strategieën heeft gecombineerd met de ervaring van de generatie die de sector in Mexico heeft opgericht. Samen richten ze zich op het optimaliseren van het waterverbruik tijdens de teelt, van het plannen en uitrusten van teeltfaciliteiten tot de exploitatie ervan.

"De mentaliteit van middelmatigheid in de uitvoering is bijna verdwenen binnen de Mexicaanse sector. Er werken nu veel meer telers met producten en processen van topkwaliteit om de trots en de onvermoeibare inspanningen van Mexicaanse arbeiders te delen met de rest van de wereld. Dat we dit mogen en kunnen doen, geeft ons elke dag weer nieuwe energie. Dit is ook terug te zien in de cijfers, de sector heeft de afgelopen 10 jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt, met een netto waardestijging van bijna 97%. Gegevens van de handelskaart voor de export van tomaten, kool, bloemkool en paprika's (geclassificeerd onder 0702, 04 en 09) weerspiegelen deze groei."

De sector heeft zich in relatief korte tijd getransformeerd van informele praktijken naar een meer professionele, duurzame en kwaliteitsgerichte aanpak, ziet hij. Daarnaast heeft Mexico nu een sterke band met de wereld op het gebied van handel, wat vergemakkelijkt wordt door communicatie en de invloed van social media. Het rendementsmodel, de veiligheidsvoorzieningen, de traceerbaarheid in de productie en de stabiliteit op lange termijn van de sector hebben telers van alle groottes ertoe aangezet om op zoek te gaan naar duurzamere oplossingen die de waterkwaliteit voor hun gewassen verbeteren.

"Mexicanen hebben altijd bekend gestaan om hun creativiteit. Er zijn verschillende methoden voor wateropslag en alternatieven voor stalen wateropslagtanks van golfplaten. Er zijn oplossingen, zoals stalen gaastanks met HDPE-membranen, zowel in eigen land geproduceerd als geïmporteerd. Daarnaast zijn er vijvers bekleed met membranen van verschillende materialen. De Mexicaanse creativiteit zal blijven en gedijen, maar er is een groeiend verlangen om die creativiteit te combineren met professionaliteit om vertrouwen te wekken in de wereld en de producten die we verzenden, maar ook in de mensen die elke dag onvermoeibaar werken."

José zegt dat dit ook te zien is aan de verbazing en interesse van de klanten als ze producten als het volledig gesloten opslagsysteem voor het beschermen en controleren van drinkbaar, behandeld en irrigatiewater, GenaFlexstore, presenteren. "Niet alleen in de tuinbouw, maar ook bij de overheid en in andere sectoren is er een groeiende belangstelling voor onze producten."

Voor meer informatie:
José Carlos Flores
Genap México
Carretera Irapuato – Silao #13412
Bodega 2. La Calera. C.P. 36810
Irapuato, Gto., México
Tel.: + 52 462 19 39 592
[email protected]
genapmexico.com.mx

Publicatiedatum: