GS1 introduceert nieuwe QR-code

GS1 introduceert haar nieuwe QR-code. "Hiermee gaan we een stap verder dan met de bekende streepjesbarcode en is het mogelijk om met één code meerdere informatiestromen te delen met handelspartners en eindgebruikers", zo meldt GS1.

Waarom van streepjescode naar de QR-code van GS1?
Zowel zakelijk als privé is er behoefte aan steeds meer informatie. Waar komt mijn avocado vandaan? Zijn er gewasbeschermingsmiddelen gebruikt en zo ja, welke? Hoe is het getransporteerd en met welke CO2-belasting? Wat is het serienummer? En tot wanneer is dit product houdbaar? "Maar denk ook aan recepten, gebruiksaanwijzingen, handleidingen en recycle-informatie voor eindgebruikers. Deze groeiende informatiebehoefte vraagt om data én een manier om deze data te verzamelen, stroomlijnen en delen. De traditionele barcode is niet geschikt voor deze informatie-explosie."

QR-code met slimmigheidje
De nieuwe QR-code van GS1 is een combinatie van een QR-code en een GS1 Digital Link. "Dankzij dit slimmigheidje kan één QR-code naar verschillende websites verwijzen. Welke informatie de gebruiker te zien krijgt is afhankelijk van de app of het apparaat (device) waarmee de QR-code gescand wordt. Daarom is de QR-code van GS1 dé alles-in-één code die iedereen kan gebruiken."

Oneindig veel mogelijkheden
De toepassingen van de QR-code van GS1 zijn niet beperkt tot alleen handelspartners. "Met één code communiceren handelspartners met elkaar én met de consument."

Direct contact met de klant
"Of de klant nu in een winkel staat of een pakket thuis bezorgd krijgt, de klant kan direct worden geïnspireerd en zien hoe het product moet worden gebruikt. Informatie delen via de QR-code van GS1, dat geeft leven aan het product en betrokken klanten."

Traceerbaarheid
Consumenten, handelspartners en overheden willen steeds meer inzicht in de reis van een product, zo geeft GS1 aan. "Met de QR-code ga je verder dan productidentificatie en verzamel je alle informatie uit de keten in één code. Met productinformatie, ingrediënteninformatie, traceerbare grondstoffen en onderdelen bied je niet alleen inzicht in de productreis, maar vergroot je ook het consumentenvertrouwen."

Veiligheid
"De QR-code van GS1 vergroot de veiligheid van producten, merken en mensen. Met één code bescherm je merkintegriteit, ga je vervalsing tegen én voorkom je de verkoop van producten over de uiterste datum of met een terugroepactie."

Duurzaamheid
Informatie over de duurzaamheid van producten is steeds meer gewenst en gaat niet alleen over producten of productieprocessen, maar ook over het gebruik én wat er daarna gebeurt. "Met de QR-code van GS1 deel je eenvoudig informatie van 'farm to fork' tot afvalverwerking en recycling."

Voorraadbeheer
"Een accurate voorraad, afvalvermindering en efficiëntere processen: met de QR-code van GS1 zet men de volgende stappen in voorraadbeheer, met meer inzicht in beschikbaarheid en locatie maar ook betere toepassing van FiFo: First in, First out.

De nieuwe QR-code van GS1 is er voor iedereen die een product verkoopt, offline en online, ongeacht branche of volume."

Sinds 1 juli kunnen klanten in ons klantportaal gratis de QR-code van GS1 aanmaken.

Voor meer informatie:
GS1 Nederland
Amsterdamseweg 206
1182 HL Amstelveen
+31(0)20 5113 820
info@gs1.nl
www.gs1.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.