Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantenkwekers stoeien met nieuwe ToBRFV-resistente tomatenrassen

ToBRFV-resistente tomatenrassen zijn aan een flinke opmars bezig. Dat betekent ook dat opkweekbedrijven steeds meer van dit soort rassen op hun betonvloeren hebben staan. Maar hoe kweek je die nieuwe rassen eigenlijk optimaal op als er nauwelijks informatie beschikbaar is? Die vraagt stelt Hans van Herk van Propagation Solutions op LinkedIn.

Hij laat er in een video vanuit de Canadese opkweek zien dat er groeiverschillen zijn en doet een oproep aan de zaadbedrijven om al hun kennis te delen, aangezien het opkwekers aan kennis ontbreekt vanwege de nieuwigheid van de soorten. "Soms Googelen 3-4 mensen om erachter te komen wat voor soort tomaat het is... maar kunnen ze niets vinden", typeert de teeltadviseur de situatie.

Hij merkt op dat het voor opkwekers belangrijk is om te weten met wat voor type tomaat (cherry, cocktail, tros, vlees) ze te maken hebben, bijvoorbeeld om te bepalen hoe er getopt (lobben of 2e/3e blad) moet worden. Verder is het belangrijk om te weten welke type tomaat het is zodat er bepaald kan worden of er ook blad weg genomen moet worden. "Op de video is duidelijk te zien dat hierdoor grote verschillen ontstaan qua plant type!"

Voor meer informatie:
Hans van Herk
Propagation Solutions
+ 31 6 20 91 81 00
[email protected]