Lucas Wennekers start met Bessies:

"Met name in Oost-Afrika zie ik veel potentie om aan de slag te gaan met zachtfruitprojecten"

Tholen - Na de laatste jaren in de zachtfruithandel actief te zijn geweest, is Lucas Wennekers vanaf afgelopen maand voor zichzelf gestart met Bessies. De naam van het jonge bedrijf is naast een knipoog naar zijn Westlandse achtergrond ook een toespeling op zijn focus naar de Afrikaanse bessenteelt.

"Met deze stap naar de zelfstandigheid gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Ik ben alleen gestart, maar mijn ambitie is wel om uiteindelijk met een team wereldwijd bessen te gaan verkopen. In eerste instantie zal ik breed inzetten op de afzet richting de Europese retail en groothandel. In de afgelopen jaren heb ik zowel aan de sourcing- als aan de verkoopkant mijn netwerk opgebouwd. Ik focus me in eerste instantie op blauwe bessen, aangevuld met aardbeien. Maar uiteindelijk wil ik het hele zachtfruitpakket met onder meer frambozen, bramen en rode bessen gaan verkopen."


Teelt van blauwe bessen in de Balkan-regio waar Lucas afgelopen maand was

Lucas werkt voorlopig nog vanuit huis en de handel arriveert bij Berry Packaging Services in Venlo. "Deze week krijg ik de eerste vracht met Oost-Europese bessen binnen. Ik werk daar met een viertal telers samen. Het seizoen is daar in Servië en Polen wat trager op gang gekomen. De planning was om eerder te starten, maar vanwege slecht weer is de oogst vertraagd. Inmiddels is de eerste pluk voorzichtig gestart. De markt is alleen niet meer zo vragend als enkele weken geleden, toen er een hele goede vraag was."

Speciale interesse heeft Lucas voor de teelt in wat hij noemt de nieuwe Afrikaanse teeltgebieden. "Weet je, het is niet zo'n kunst om wekelijks een paar containers van een grote professionele Peruaanse teler te importeren. Maar ik wil me juist in Afrika richten op teeltprojecten die nog niet zo grootschalig zijn. Maar juist voor kleinere gepassioneerde telers kun je op sociaal gebied ook veel betekenen."

"Bovendien hebben de gebieden in bijvoorbeeld Oost-Afrika ontzettend veel potentie. Iedereen zit in Marokko, maar ook daar heb je nogal eens problemen met de douane of vertragingen. Ik zie bijvoorbeeld veel potentie in Tunesië. Vanuit Tunis ben je met de ferry in 24 uur in Genua (Italië). Logistiek gezien heeft dat in mijn ogen heel veel potentie om vanuit daar de Europese markt te bedienen."

Voor meer informatie:
Lucas Wennekers
Bessies
Mob: 06-39663271
lucas@bessies.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.