Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw bedrijf in intern transport in één jaar tijd uit de grond gestampt

Tholen - In een jaar tijd hebben Rick van Roij en Jeffrey de Wit hun bedrijf uit de grond gestampt. Stampen is het goede woord, want het is hard gegaan. Ze gebruiken zelf het woord ‘rollercoaster’. We kunnen het ons voorstellen als ze ons hun verhaal vertellen. Next Handling Solutions heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Ze zijn de nieuwe machine- en systeemleverancier van interne transport- en material handlingsystemen voor de glastuinbouw.


Rick van Roij en Jeffrey de Wit

Vliegwiel
Beide mannen zijn bekend met de glastuinbouw. Hun roots liggen bij wat voorheen Koat was. Rick was daar mede-eigenaar en Jeffrey werkte er als zzp’er. Na een aantal jaren, na de overname van Koat, begon het te kriebelen en staken ze de koppen bij elkaar. En zo ontstond het idee om Next Handling Solutions te starten.

Oud-collega’s namen contact met hen op en sloten ook aan. Rick: “We hebben veel kennis en ervaring in huis. In het begin hebben we onze nek uitgestoken. Om als startend bedrijf ervaren mensen aan te nemen is natuurlijk best even spannend. Hoe gaaf is dit. Het lukt namelijk gewoon. En, al zeg ik het zelf, we doen het best goed.”

Ter illustratie van zijn woorden rollen er heel wat namen uit zijn mond waar Next HS hun naam al aan hebben mogen verbinden. En niet alleen in Nederland, in Amerika en Canada bouwden ze hun machines ook.

En het vliegwiel rolde verder …. Sinds april 2023 is Next Handling Solutions de partner om de service en het onderhoud van Koat-machines uit te voeren. Ook de door Koat afgesloten servicecontracten worden door Next uitgevoerd. Zowel de klanten van Koat van aan- en afvoermachines als de robotiseringstak staan niet in de kou.

Praktische zaken
Een jaar geleden startte Next Handling Solutions in Deurne. Dat pand was al heel snel te klein. Sinds half januari bouwen ze hun machines in Asten. Met ooit wel 20 mensen per dag aan de slag zijn ze al snel een serieuze partij.

Als je met Rick en Jeffrey praat, valt je direct op dat ze een passie voor projecten hebben. De energie spat ervan af. Het opbouwen van Next Handling Solutions lijkt een sprookje.

Dieptepunt
En toch … Er was een groot dieptepunt dit jaar wat alle collega’s niet snel zullen vergeten. Jan van den Eijnden was 24 jaar werkzaam bij Koat en voor vele medewerkers bij Next meer dan 15 jaar een collega. Hij reed op de fiets naar zijn werk, parkeerde daar en werd onwel. De ambulancepost zit naast het bedrijf en was er dus snel bij. Het mocht niet baten. Na een aantal dagen in het ziekenhuis is Jan overleden. Dat was moeilijk. Jeffrey: “Het overlijden van Jan voelde als een gezamenlijk verlies.”

Bedrijfszekerheid bieden
En dan wordt de draad weer opgepakt. Want de tijd, en daarmee ook de technische mogelijkheden, staan niet stil. Jeffrey: “We zijn er heel goed van doordrongen dat digitalisering in de breedste zin van het woord de toekomst is. Daarom zijn we bezig met zaken als remote control, data tracking en met de bijbehorende dashboards. Het platform dat we aan het ontwikkelen zijn is voor én achter de schermen zo ingericht dat het optimaal aansluit bij de klant. Doordat we predictive maintenance meenemen in de basis van ons softwareplatform koop je bedrijfszekerheid. De kosten kunnen snel oplopen als een lijn stil moet staan. Dat willen we graag voorkomen. En dat kúnnen we ook voorkomen.”

Voor meer informatie:
Next Handling Solutions
Ommelseweg 69
5721WT Asten
tel 31 493 217 470

Rick van Roij
06 27 87 64 53
[email protected]

Jeffrey de Wit
06 57 15 16 58
[email protected]

www.nexthandlingsolutions.com