Tomatenteler Rick van Schie nieuw in bestuur Glastuinbouw Nederland

Rick van Schie van L.A. van Schie is tijdens de ledenraad van Glastuinbouw Nederland op woensdag 28 juni benoemd tot nieuw lid van het bestuur van Glastuinbouw Nederland. Ook is namens de regio Brabant/Zeeland Mari van den Heuvel van Genson-Group tijdens deze vergadering benoemd tot nieuw lid van de ledenraad.

Rick van Schie
Rick van Schie is teler van losse tomaten in Kwintsheul. Hij is tevens voorzitter van Tuinbouw Jongeren Nederland, de vorig jaar opgerichte organisatie waarin de regionale initiatieven van tuinbouwjongeren zijn verenigd. Tijdens de eerste bijeenkomst van dit nieuwe platform onder de vlag van Glastuinbouw Nederland, zei Rick van Schie dat het goed is dat jongeren in diverse tuinbouwregio’s al actief zijn, maar dat het ook belangrijk is om tijdens landelijke bijeenkomsten van elkaar te horen hoe het in andere regio’s gaat. “Daarin ligt de meerwaarde van Tuinbouw Jongeren Nederland.”


Rick van Schie

Directeur Ruud Paauwe is blij met de toetreding van Rick van Schie. “Hij vertegenwoordigt een enthousiaste groep jonge glastuinbouwondernemers. Zij zijn de toekomst van onze sector. Het is heel positief dat zij met een eigen zetel in ons bestuur ook actief willen meedenken en –praten over de kansen en uitdagingen voor de periode die voor ons ligt.” Op de website van Glastuinbouw Nederland zijn alle bestuursleden te bekijken.


Mari van den Heuvel

Mari van den Heuvel
De regio Brabant/Zeeland heeft drie zetels in de ledenraad van Glastuinbouw Nederland. Door het afscheid van Peter Aarts (komkommerteler in Asten) is er een zetel vrijgekomen. Het regiobestuur Brabant/Zeeland heeft daarom Mari van den Heuvel uit Sint-Oedenrode voorgedragen als kandidaat. Mari is mede-eigenaar van het bedrijf Genson Group. Zij telen aardbeien, frambozen, prei en zachtfruitplanten.

Sinds voorjaar 2022 is Mari van den Heuvel voorzitter van de regio Brabant/Zeeland binnen Glastuinbouw Nederland. “Ik wil de functies van regiovoorzitter en ledenraadslid combineren, want er zit zeker overlap in beide functies. Ik vind het belangrijk dat besluiten goed worden getoetst bij de achterban, zodat er voldoende draagkracht is.” Op de website van Glastuinbouw Nederland zijn alle ledenraadsleden te bekijken.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.