"Hydroponics neemt in India toe in populariteit"

Tehri Hydroponics Farm, gelegen in de schilderachtige heuvels van Uttarakhand, India, heeft een staat van dienst van 5,5 jaar en beslaat een areaal van bijna 0,8 ha. Prabhat Ramoloa, de teler en eigenaar van Tehri Hydroponics Farm, vertelt meer over de reis van het bedrijf en de uitdagingen en de toekomst van hydroponics in India.

"De temperatuur in Uttarakhand, met vorst in de winter en zware regenval, vormde een aanzienlijke belemmering voor een jaarronde teelt. Dit dwong ons om ons te verdiepen in de kassensector en beschermende teelttechnieken te gebruiken om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden en een continue groei van de gewassen te garanderen," legt Prabhat uit. "Op deze locatie is het transport van grondstoffen een uitdaging en door de hoge luchtvochtigheid tijdens het regenseizoen moeten we vechten tegen bacteriën en schimmels. Aan de andere kant hebben we geen last van hoge temperaturen en grote insectenaanvallen."

Prabhat wordt omringd door komkommer-, sla- en tomatenplanten terwijl hij het verhaal vertelt van Tehry Hydroponics Farm. Het bedrijf teelt een breed scala aan gewassen, waaronder sperziebonen, aardbeien, appelen, kiwi's, perziken, abrikozen, bloemkool, broccoli en rode kool.

Om hun werkzaamheden te optimaliseren, benadrukt hij het belang van het gebruik van verschillende technieken. "Beschermde teelt, lage tunnels, hydroponics, druppelirrigatie, mulchsystemen, nauwkeurige irrigatie en bodemtests voor nauwkeurige bemesting maken allemaal integraal deel uit van onze aanpak. Deze methoden verbeteren onze gewasopbrengsten en dragen bij aan algehele efficiëntie en duurzaamheid."

Schaarse tuinbouwgrond
Hij legt uit hoe India snel vooruitgang heeft geboekt op het gebied van hydroponics. "Professionals uit verschillende sectoren, waaronder het bedrijfsleven en de technische sector, gaan steeds vaker aan het werk in tuinbouwbedrijven. Traditionele telers omarmen ook de gecontroleerde tuinbouw (CEA) en hydroponics als levensvatbare alternatieven." Prabhat werkte zelf als elektrotechnisch ingenieur, maar keerde tijdens de pandemie terug naar zijn dorp. Nadat hij lokale telers zag worstelen, zette hij een bedrijf op met hydroponics en traint hij tegenwoordig andere telers met vergelijkbare doelen.

Hoewel Prabhat gelooft dat de sector grote mogelijkheden biedt, heeft deze ook te maken met uitdagingen vanwege de schaarste aan tuinbouwgrond. "India's snel groeiende bevolking en afnemende areaal creëren een dringende behoefte aan alternatieve teeltmethoden. Hydroponics, waarmee telers minder land kunnen gebruiken voor meer teelt, trekt snel de aandacht van bedrijven als Adani en Zomato. Maar de grote vraag naar voedsel in de horeca houdt de sector tegen en de toepassing van hydroponics wordt belemmerd door de schaarste aan land en de noodzaak om het toegankelijker en kosteneffectiever te maken."

CEA, precieze irrigatie en hydroponics zijn misschien niet heel erg bekend in India. Prabhat benadrukt echter het aanpassingsvermogen van het land en zegt: "India heeft deze technologieën snel omarmd en ze tegelijkertijd afgestemd op onze specifieke eisen en de unieke dynamiek van de Indiase tuinbouw. Aangezien de Indiase tuinbouwsector lagere oogstpercentages heeft in vergelijking met het buitenland, streven onze telers en technische professionals ernaar om deze technieken kosteneffectiever en betaalbaarder te maken."

Voor meer informatie:
Prabhat Ramola
Tehri Hydroponics Farm
prabhat.ramola45@gmail.com
www.facebook.com/tehrihydroponicsfarm


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.