Stora Enso breidt locatie De Lier uit met nieuwe fabriek

Stora Enso opent een nieuwe productiefaciliteit voor golfkarton in De Lier. De locatie maakt onderdeel uit van de recent overgenomen De Jong Packaging Group, nu Business Unit Western Europe in de divisie Packaging Solutions.

Met de uitbreiding is er een nieuwe, tweede fabriek op de locatie De Lier in gebruik genomen die is uitgerust met twee nieuwe golfkartonmachines in aanvulling op de bestaande twee. Als gevolg van de uitbreiding is de locatie volgens het bedrijf 'in één klap uitgegroeid tot de grootste en modernste productiefaciliteit voor golfkarton in Europa'. Tot de producten die momenteel op de locatie De Lier geproduceerd worden behoren dozen en trays voor verse producten, toepassingen voor de tuinbouw en de industrie, e-commerce en transport.

In de net geopende fabriek in De Lier wordt gebruik gemaakt van een scala aan duurzame oplossingen, zoals 3,8 MWp zonnepanelen op het dak die een hoeveelheid elektriciteit produceren gelijk aan 1000 huishoudens. Met de restwarmte geproduceerd door de golfkartonmachines zullen de kantoren worden verwarmd waardoor de koolstofvoetafdruk nog verder verlaagd wordt.

"Dankzij deze uitbreiding kunnen we ons marktaandeel in hernieuwbare en circulaire verpakkingsoplossingen vergroten en tegelijkertijd onze klanten bedienen vanaf een uiterst gunstige locatie in West-Europa. We zijn er trots op dat we onze positie als sterke regionale speler in de markt van golfkarton in Europa hebben kunnen versterken", zegt David Ekberg, Executive Vice President, divisie Packaging Solutions, Stora Enso.

Klanten helpen hun duurzaamheidsdoelen te halen
De nieuwe fabriek in De Lier is naast een geavanceerd afvalbeheersysteem ook voorzien van een volledig geautomatiseerd magazijn voor papierrollen, twee golfkartonmachines en conversiemachines die gebruik maken van een meerlaags transportbandconstructie. Daarnaast is er een verbeterd intern transportsysteem geïntroduceerd dat garant staat voor veiligere bewegingen door het productieproces en minder gebruik van vorkheftrucks.

“Door de uitbreiding van de faciliteit met deze nieuwe fabriek hebben we de flexibiliteit en efficiëntie van onze processen beduidend weten te verbeteren en kunnen we onze klanten beter helpen hun duurzaamheidsdoelen te halen. Door onze koolstofvoetafdruk te verlagen en hernieuwbare energie te introduceren zetten we nu grote stappen op weg naar duurzamere processen en kunnen we tegelijkertijd onze productieprocessen en de veiligheid op de werkvloer verbeteren", zegt Ad Smit, Senior Vice President, BU Western Europe, divisie Packaging Solutions.

Met ongeveer 500 medewerkers worden er op de locatie in De Lier hoogwaardige op vezels gebaseerde verpakkingsproducten en aanverwante diensten ontwikkeld en verkocht. De nieuwe fabriek is nu in de fase van de inbedrijfstelling en de eerste orders zijn inmiddels al geleverd.

De verpakkingsproducten van Stora Enso worden gebruikt door merken in meerdere marktsegmenten, waaronder retail, e-commerce en de industrie. Tot de portfolio behoort ook het omzetten van golfkarton, karton en andere nieuwe materialen zoals gegoten vezel. Omdat we de overstap naar hernieuwbare oplossingen van harte ondersteunen, biedt de divisie onze klanten ook diensten aan op het gebied van ontwerp en duurzaamheid.

Voor meer informatie:
Stora Enso
Jogchem van der Houtweg 20
2678 HA De Lier
+31 (0) 186 573 990
www.storaenso.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.