Primever gevestigd in Nederland

Per 1 juni 2023 is Primever Holland gevestigd in Poeldijk met een crossdock locatie voor het transport van groenten en fruit naar Frankrijk en distributie vanaf Frankrijk naar Nederland. "Trots, is het in een woord samen te vatten, maar gelijk ook maar het begin van iets moois. Nederland is een belangrijk land in de visie van de groep Primever. De visie om marktleider te blijven in Frankrijk van het groupage-transport van groenten en fruit en een positie in de internationale markt te veroveren. De vestiging in Nederland is hierin de schakel naar Noord- en Midden-Europa. Door de import naar Frankrijk van Nederlands product in combinatie met het volume import van overzees fruit vanuit de havens van Rotterdam en Vlissingen heeft Primever een aansluiting op de exportstromen van groenten en fruit vanuit Frankrijk. Dit is de basis voor het filiaal van Primever in Nederland", vertelt Henk van Berkel.

De Groep Primever is onder leiding van het familiebedrijf Satar in het Zuid Franse Agen gegroeid tot de grootste groupagevervoerder van Frankrijk en dit jaar uitverkozen tot beste transportbedrijf van Frankrijk. Dit heeft alles te maken met het enorme netwerk van 60 filialen in Frankrijk met een capaciteit van 1200 vrachtwagens. De filialen zijn bijna allemaal gevestigd in productiegebieden waardoor distributie en collectie regionaal in een groot land mogelijk is.

"Primever heeft ervoor gekozen door met een kleine organisatie te beginnen in Nederland en daarna willen we groeien in de komende jaren om aan de visie en de vraag van de groep Primever te voldoen. De visie is vele jaren geleden bedacht door Remy Garnier van de groep Satar en Willem Zonnevijlle van Mooy Logistics. Het wordt nu gerealiseerd door de zoon Julien Garnier gezamenlijk met Gérard Maleure van de Satar-familie. Dat ik hieraan mee mag werken, maakt mij trots", aldus Henk.

Primever Holland maakt groupagetransport van groenten en fruit vanaf Nederland naar bestemmingen in geheel Frankrijk mogelijk. Volledig verzorgd vanuit Poeldijk worden de zendingen door de filialen van de groep gedistribueerd naar de eindbestemming. De klant wordt ontzorgd, er zijn geen connecties meer nodig in Frankrijk. In Nederland verloopt de communicatie met Primever Holland die rechtstreekse verbindingen heeft met de filialen van Primever in Frankrijk tot de chauffeur van uitlevering of verlading.

Voor meer informatie:
Henk van Berkel
Primever Holland
Mob: +31 6 5387 9247
henk.vanberkel@primever.com
www.reseau-primever.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.