Oekraïense vertical farm introduceert 'commercieel veelbelovende' pilot in supermarkt

Onlangs heeft Smart Oasis, een Oekraïense vertical farm, met succes haar producten gepresenteerd. Het is nu bezig met een pilot van 'een commercieel veelbelovend businessmodel' voor de verkoop van kruiden onder de merknaam Localista met een van de grootste Oekraïense voedselketens, SILPO.

Met een dergelijke aanpak kunnen klanten van SILPO verse kruiden kopen die hun versheid, geur en smaak behouden en zelfs na de oogst blijven groeien. "Dit bedrijfsmodel is gebaseerd op onze modulaire teeltbedrijven, aangedreven door fogponics en CEA en heeft minder dan vier jaar ROI," zegt Aleks Prykhodko, oprichter en CEO van Smart Oasis, een Oekraïense agtech-aanbieder.

"We zijn begonnen met een levering van onze kenmerkende Localista Green Basil en Red Rubin Basil mix." Het bedrijf streeft ernaar om andere culinaire kruiden en groenten zoals rucola, rode eikenbladsla en spinazie aan de collectie toe te voegen. Ze zullen allemaal worden geleverd als verse kruiden en salades.

Activiteiten uitbreiden
Smart Oasis is in gesprek om te kijken hoe ze de vraag van consumenten op nog vijf locaties in het land kunnen ondersteunen. Hun teeltmodules kunnen 140.000 eenheden per jaar produceren en met verbeterde efficiëntie verwachten ze dit te verhogen naar 200.000 eenheden.

"Ons onmiddellijke doel is om in de komende zes maanden de productie op te schalen naar 30 teeltmodules. We zijn ook bezig met het ontwikkelen van 'in-store' kweekoplossingen om het gebruik van hulpbronnen in verband met voedseltransport, voedselverlies en -afval te verminderen," bevestigt Aleks.

Gemiddeld groeien de planten binnen 30 dagen van zaad tot oogst. Verschillende planten gedijen echter in verschillende omstandigheden. Het is belangrijk om een optimale omgeving te creëren waarin de planten kunnen ontkiemen en groeien, legt Aleks uit.

Smart Oasis heeft een aantal spannende projecten op stapel staan voor Oekraïne en zijn partners in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel onderzoekt het bedrijf samenwerkingsverbanden met retailers, horeca- en cateringbedrijven. Maar ook met bestaande voedseltelers die ze kunnen ondersteunen bij de diversificatie van hun gewassen en inkomsten.

"We verwelkomen en motiveren nieuwkomers in de tuinbouwsector die onze technologie kunnen gebruiken om nieuwe manieren te creëren om lokaal aan de vraag te voldoen."

Voor meer informatie:
Aleksey Prykhodko, Founder and CEO
Smart Oasis
pa@smartoasis.farm
https://smartoasis.farm


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.