Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het doel is om een blauwdruk te hebben voor de beste cannabisteelt"

Tijdens GreenTech in Amsterdam deze maand is de officiƫle onthulling van een initiatief dat de manier waarop cannabis in de toekomst wordt geteeld wel eens zou kunnen veranderen. Paradise Products kondigde onlangs aan dat het is opgenomen als geneticapartner in het project, dat wordt geleid door de Nederlandse onafhankelijke landbouwconsultants Delphy.

Samen (met andere partners uit de cannabissector) hebben ze een onderzoekscentrum en platform opgericht - het Medical Cannabis Platform for Innovation and Research - dat onderzoek doet naar de meest optimale teeltomstandigheden voor cannabis.

Het speciaal gebouwde MCPIR centrum zal worden gehuisvest in Delphy's Nederlandse onderzoekslocatie, met de bedoeling onderzoek te doen naar de optimalisatie van cannabisteelt in elke fase - van zaadje tot oogst.

In de komende vijf jaar zal Delphy 35 proeven uitvoeren die zich richten op elke fase van het cannabisteeltproces en de vele variabelen die daarbij komen kijken, zoals het gebruik van CO2, temperatuur- en klimaatbeheersing, verlichting en bemesting.

Nieuwe interesse
Delphy werd 100 jaar geleden door de Nederlandse overheid opgericht om onderzoek te doen naar de optimalisatie van landbouwgewassen. Jeroen Buren, manager consultancy en educatie, legt echter uit dat Delphy zich 11 jaar geleden is gaan interesseren voor cannabis toen de legalisatie in Noord-Amerika in een stroomversnelling kwam. Nu er meer vraag is naar de diensten van Delphy vanuit de cannabissector, was de oprichting van het MCPIR een natuurlijke stap.

"Vanuit ons perspectief is cannabis gewoon een gewas en kunnen we nog veel meer leren over de plant om de teelt ervan te optimaliseren. Met de MCPIR hopen we een blauwdruk op te stellen voor het telen van cannabis op de meest effectieve manier," zegt Jeroen.

Gebrek aan kennis
"Als je denkt aan de tomatenplant, dan hebben we meer dan 100 jaar onderzoek gedaan naar hoe we deze het beste kunnen telen, dus onze kennis over hoe we dit kunnen bereiken is ongeveer 95%. Bij het telen van cannabis is die kennis misschien 70%," zegt hij. "Uit ons onderzoek naar cannabis tot nu toe hebben we een aantal vragen en theorieƫn over hoe we dit gewas kunnen optimaliseren en daarom willen we die met dit project uittesten."

Volgens Jeroen is het unieke aan de MCPIR dat ze voor elk onderdeel van de hele teeltketen een gespecialiseerde partner hebben. "Het begint met Paradise zaden in de grond en eindigt met het snoeien en extraheren. Elke fase van het proces wordt gecontroleerd en getest. Het doel is dat we na vijf jaar een blauwdruk hebben voor de beste cannabisteeltpraktijk."

Het project zal de kennisvoorziening aan telers en LP's voeden - door middel van consultancy en trainingen - en Jeroen erkent de voordelen die de samenwerking van Delphy met gespecialiseerde partners met zich meebrengt. "Als we bijvoorbeeld klanten hebben die meer willen weten over genetica, dan kan Paradise consultancy bieden op dit gebied en hetzelfde geldt voor Phillips voor verlichting of Mills voor meststoffen en substraten - we hebben partners voor alle belangrijke teeltfasen."

Teelt verbeteren
Paradise Seeds-oprichter Luc Krol, die ook CEO is van de LP Paradise Phytogenetics: "Dit is een geweldige kans voor de cannabis- en de traditionele tuinbouwsector om samen te werken en kennis te delen om de teelt van medicinale cannabis te verbeteren".

"Onderzoek naar de medicinale waarde van de plant werd jarenlang tegengehouden door de prohibitionistische houding ten opzichte van cannabis. Het is goed nieuws dat een gevestigde agrarische kennisleverancier als Delphy investeert in de ontwikkeling van teeltkennis en -praktijken om cannabis van medische kwaliteit te leveren," zegt Luc.

"We zijn verheugd om samen te werken aan een dergelijk initiatief door de genetica te leveren voor het teeltcentrum en we kijken er erg naar uit om met alle partners samen te werken om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is in de medische cannabisteelt."

Naast Delphy en Paradise (via haar genetica licentie divisie, Paradise Phytogenetics), zijn andere betrokken partners onder andere Philips Horticulture LED Solutions van Signify, Koppert, Priva Horticulture en Mills Nutrients & Substrates.

Voor meer informatie:
Paradise Phytogenetics
www.paradise-phytogenetics.comDelphy
www.delphy.nl