Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bidon voor iedere dagwinnaar Takii-tourploeg

Le Grand Départ van de 110e Tour de France is op zaterdag 1 juli in het Baskenland. Opnieuw heeft veredelingsbedrijf Takii haar naam aan het Tourploegspel op de websites AGF.nl, Groentennieuws.nl en Bpnieuws.nl verbonden.


Foto: Michiel Maas

Iedereen uit de AGF-handel en tuinbouw wordt van harte uitgenodigd om mee te doen aan dit tourspel. Deelname is gratis. Voor de nummers 1, 2 en 3 ligt er een prijs van respectievelijk 125, 75 en 50 euro klaar. De nummer 1 ontvangt bovendien een waardebon van 100 euro van online fietsenwinkel FuturumShop. Iedere dagwinnaar ontvangt van Takii een mooie bidon.

“In de AGF-handel en tuinbouw blijken er veel wielerfanaten actief, getuige de bijna 450 deelnemers aan het tourspel vorig jaar. Als ambitieus en innovatief bedrijf, actief in de veredeling van bloemen en groenten, verbinden we graag opnieuw onze naam aan het Tourploegspel”, vertelt Friederike van der Boon, Marketing Specialist bij Takii Europe.

Zodra de Tour de France op 1 juli 2023 van start gaat, kunnen de renners van iedere ploeg punten gaan scoren. Bekijk onderstaande spelregels voor de exacte puntentelling.

Iedere dag is op de website de uitslag van de laatste etappe te bekijken. Iedereen kan in de loop van de avond na elke etappe zien hoe alle ploegen gescoord hebben. Tevens ontvangt iedere deelnemer op verzoek 's avonds een e-mail met daarin alle uitslagen. Uiteraard doen we ook op onze sites de dag erna verslag van de tussenstand. Aan het einde van de Tour de France wordt de einduitslag via de website en e-mail bekendgemaakt.

Klik hier om je in te schrijven

Spelregels Tourploeg.nl

 • Aanmeldingen moeten uiterlijk zaterdag 1 juli 2023 om 12.00u binnen zijn;
 • Een ploeg kan hierna niet meer worden gewijzigd;
 • Iedere ploeg bestaat uit 12 wielrenners die zowel bij elke etappe als aan het einde van de Tour de France punten kunnen scoren voor je ploeg;
 • Als een renner tijdens de Tour de France uitvalt, kan er geen vervanger worden ingezet (net als bij echte wielerploegen);
 • Omdat de officiële Tour de France-deelnemerslijst pas een dag voor de start bekend wordt gemaakt, is de samengestelde ploeg onder voorbehoud. Blijkt een renner niet mee te doen, dan dient de deelnemer zelf uiterlijk 1 juli 2023 om 12.00u. een vervanger te selecteren;
 • Indien een renner betrokken raakt bij dopingperikelen worden alle behaalde punten van de betreffende renner geschrapt. Dit geldt ook als de dopingperikelen vóór de Tour de France zijn ontstaan en ook als de in opspraak geraakte renner vrijwillig de Tour de France verlaat. Bij twijfel over het toepassen van deze spelregel beslist de spelleiding, waarbij een zeer afgewogen beslissing zal worden genomen. De uitslagen van alle andere renners blijven in een dergelijk geval onveranderd (en schuiven niet door vanwege het wegvallen van een renner);
 • Diskwalificaties na het einde van de Tour de France worden niet meegenomen in de uitslag van Tourploeg.nl;
 • Indien daar aanleiding toe is kan de spelleiding besluiten een etappe te laten vervallen;
 • Bij de truien gaan de punten naar de leider in het betreffende klassement (geel: algemeen klassement, groen: puntenklassement, bolletjes: bergklassement, wit: jongerenklassement). Deze punten worden gescoord direct na afloop van een etappe. Gescoorde punten voor een dagtrui blijven gewoon staan als de betreffende renner de daaropvolgende dag niet meer van start kan gaan (dopinggevallen uitgezonderd).
 • Na de laatste etappe worden er geen dagpunten toegekend aan de gele, groene, bolletjes- en witte trui. Wel worden dan de punten voor de eindstanden bij de truien toegekend;
 • Alle uitslagen worden overgenomen van de officiële Tour de France-website;
 • Indien een etappe door de Tour-organisatie wordt geneutraliseerd, zal die etappe niet meetellen bij het spel. Truien zullen die dag (voor zover mogelijk) wél meetellen;
 • Wanneer de spelregels geen duidelijke oplossing bieden, beslist de spelleiding. Hierbij zullen weloverwogen beslissingen worden genomen; het vriendelijke verzoek deze beslissingen te accepteren. Bedenk bij dit alles: het is maar een spelletje.

We willen deelnemers vragen om zich met hun eigen voor- en achternaam in te schrijven voor het AGF-Tourploegspel. Deelnemers gaan ermee akkoord dat het klassement dagelijks op onze site wordt weergegeven. Stuur bij voorkeur na inschrijving even een mailtje met je gegevens naar [email protected]. Dan kunnen we je snel een prijs toesturen!

Klik hier om je in te schrijven