Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laatste Open Huysdagen van Het Packhuys aangebroken

Tholen - Tot en met vrijdag a.s. staan de deuren van Het Packhuys open voor relaties. Het bedrijf dat leverancier is van weeg/doseersystemen, verpakkingsmachines en complete verpakkingslijnen heeft voor de tweede keer een Open Huys georganiseerd. Tijdens dit evenement wordt onder meer de Boxer+ van Frutmac in combi met een Sepia CP01 Casepacker en PA Topsealmachine gepresenteerd.

Volgens sales manager Jan Molenaar is het een mooie manier om relaties in een ontspannen sfeer te ontvangen. “Hier aan Huys kan je zoveel meer laten zien dan bijvoorbeeld op een beurs. Je kan klanten gericht uitnodigen, tijden afspreken en proefopstellingen maken. We kiezen ervoor om het Open Huys over 10 dagen uit te smeren zodat je echt de tijd kan nemen voor de relaties.”


Jan Molenaar

Het bedrijf heeft veel klanten in de AGF-sector. Het leveringsprogramma bestaat grofweg uit machines voor topseal, flowpack, ontnesten van alle mogelijke schalen in plastic en karton, vullen, stapelen en ontstapelen van (vouw)kratten. Naast een eigen machinelijn werkt Het Packhuys nauw samen met bekende merken als Packaging Automation, Tecnovac, Frutmac, Sixpak, TopControl, Barsch en Redpack, waarvoor het alle service in de Benelux kan leveren. Om maximale service te kunnen verlenen beschikt het bedrijf over CNC draai- en freesbanken, een watersnijder en kantenbank zodat technische aanpassingen en onderdelen in eigen huis gerealiseerd kunnen worden.

Er staan veel machines opgesteld, bijvoorbeeld een complete Sixpak vullijn met af- aanvoerband. De vullijn wordt gebruikt voor het doseren van maaltijdcomponenten en het strooien van geraspte kaas en kruiden. Een andere machine is de Stickmatic van Frutmac waarmee vleugelschalen gesloten kunnen worden door middel van een etiket. Ook Thermal transfer printen behoort tot de mogelijkheden. Schalenwissels kunnen binnen 5 minuten worden gerealiseerd. De machine kan gemakkelijk in een bestaande lijn worden geïntegreerd.


Pierre Hagenaars

Het Packhuys presenteert deze dagen ook de Frutmac ontnester ‘Tower dispenser’ voor het ontnesten van vleugelschalen. De machine beschikt over een dubbel ‘revolver’ magazijn waarin totaal 12 (2 x 6) gestapelde eenheden zorgen voor een constante aanvoer van schalen. Hiermee is de aanvoer van schalen naar de verpakkingsmachine voor 30 minuten verzekerd.

Frutmac is sterk vertegenwoordigd. Een andere machine van dit bedrijf is de Jollypack G5, een automatisch trayvulsysteem voor ronde producten zoals sinaasappelen, appel, tomaat, kiwi. Deze producten worden aan de bovenzijde van de machine aangevoerd en rollen bijna vanzelf in een schaaltje dat via de onderzijde onder het product inschuift. Een flinke voorraad schaaltjes kan in de ontnester worden geplaatst. Geschikt voor karton, pulp en kunststof schalen. Achter deze machine staat een Frutmac Blitzmatic+ geplaatst om de schalen te sluiten.

Op weeggebied staat een Topcontrol combinatieweger met 10 combinatiemogelijkheden. Een andere opstelling is een complete topseallijn inclusief checkweger en etiketteermachine. Op verpakkingsgebied staan er machines van Packaging Automation waaronder de Revolution XL enkelbaans topseallijn ontbreken niet. Tevens een flowpack ondersealer van Barsch en een bovensealer van Redpack. Er is ook een opstelling met een Gearbox optische sorteermachines te zien en een robot van dit merk die producten in schaaltjes kan leggen.

Het paradepaardje op het evenement is de Boxer + van Frutmac. Een machine voor het automatisch stapelen en ontstapelen en uitvouwen van klapkratten met een capaciteit van 1100 kisten per uur! De machine staat opgesteld in een complete lijn in combinatie met een topsealmachine en casepacker. De kratten (in bijna alle mogelijke uitvoeringen) worden automatisch uitgeklapt en opgezet. De kratjes worden via een bandje naar de casepacker geleid waarna het verpakte product (in losse schalen) in het krat worden gezet.

Klik hier voor de fotoreportage

Bekijk hier een filmpje om een indruk op te doen van het evenement:

De Open Huysdagen zijn nog tot en met vrijdag. Maak een afspraak met Jan Molenaar of Pierre Hagenaars via onderstaande gegevens.

Voor meer informatie:
Het Packhuys
Vang 19
4661 TX Halsteren
Tel: +31 (0)166 700215
Jan Molenaar: +31 (0)653-545576
Pierre Hagenaars: +31 (0)610-672 820
[email protected]
www.het-packhuys.com