Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De markt heeft meer rassen nodig die specifiek zijn gekweekt voor de Chinese consument"

In het Caijin Smart Agriculture Industrial Park in Tianqu New District, Dezhou, Shandong, staan veel tomatenrassen: rode, gele, paarse, groene en andere. "Onze kas heeft een oppervlakte van ongeveer 33,6 hectare en werd in 2019 voltooid. Er zijn een aantal Nederlandse slimme tuinbouwtechnologieën geïntroduceerd, waaronder hommels, teeltgoten, arbeidssystemen en substraten", vertelt Xue Lin, van het Park.

"We hebben een uitgebreide vergelijking gemaakt van de tuinbouwmodellen van Israël, de Verenigde Staten en Nederland, en uiteindelijk kozen we voor de Nederlandse slimme kas als ontwikkelingspad. Energiekosten zijn een probleem waar alle tuinbouwbedrijven mee te maken hebben. Dezhou ligt in de Noord-Chinese vlakte, op het pad van de West-Oost gaspijpleiding, maar de aardgaskosten zijn extreem hoog. Toekomstige ontwikkelingen moet rekening houden met bronnen zoals afvalwarmte van energiecentrales en aardwarmte om de energiekosten te verlagen. "

"Daarnaast kunnen personeelsmanagement en terminalverkoop op de markt niet worden genegeerd, zegt Xue Lin. "Hoe kunnen we meer talenten aantrekken voor de sector en hoe kunnen we werknemers beter opleiden? We werken nu samen met Bayer om een arbeidssysteem uit te proberen. Alleen gemak en gebruiksgemak kunnen door eerstelijnswerkers worden geaccepteerd. De uiteindelijke verkoop van de producten hangt enerzijds af van de plantenrassen. De smaakvoorkeuren van China zijn heel anders dan die in Europa en liggen dichter bij die in Japan. Dit is een van de redenen waarom Momotaro-tomaten het erg goed doen op de Chinese markt. De markt heeft behoefte aan meer rassen die specifiek voor Chinese consumenten worden gekweekt."

"De rassen die in glastuinbouw worden gekweekt zijn van hogere kwaliteit en duurder dan gewone gekweekte rassen, dus we moeten de juiste verkoopkanalen kiezen. Op dit moment beslaan de producten van ons Park voornamelijk de Yangtze River Delta, de Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area en de regio Beijing-Tianjin-Hebei."

"China's glastuinbouwmarkt is erg groot en absorbeert ook snel de technische ervaring uit agrarisch ontwikkelde landen zoals Nederland en Israël; maar tegelijkertijd heeft China een uitgestrekt grondgebied en diverse klimaattypes, en alle teelt moet worden aangepast aan de lokale omstandigheden. We hopen ook van harte de samenwerking met externe bedrijven te versterken, lokaal management te voeren op het gebied van technologie, personeel en variëteiten, en gezamenlijk de ontwikkeling van de facilitaire tuinbouw te bevorderen."

Voor meer informatie:
Xue Lin
Caijin Smart Agriculture Industrial Park
Tel: 13734340772
E-mail: [email protected]

Publicatiedatum: