Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ilone Ammerlaan, voorzitter van regio Oostland:

"We moeten het peleton meekrijgen om de sector vitaal te houden"

“Ja hoor, je mag me allereerst best aanspreken als ondernemer. Dat heb je met de andere voorzitters ook gedaan.” Het is de openingszin van Ilone Ammerlaan, voorzitter van regio Oostland, in gesprek met Roger Abbenhuijs van Glastuinbouw Nederland.

Het boek van Plantise, het op-kweekbedrijf waar ze deel uitmaakte van de directie, leek immers gesloten. “Klopt, maar als aandeelhouders hebben we de sleutels teruggekregen om de lopende zaken af te handelen en de systemen vooralsnog in de lucht te houden. Alle locaties in Nederland zijn verkocht, in het buitenland gedeeltelijk.” Zakelijkheid is nu vereist, maar de pijn is voelbaar. “Ik ben nu eenmaal een echte ondernemer.”


Ilone Ammerlaan 
 
Dat maakt dat Ilone Ammerlaan zich goed kan verplaatsen in de glastuinbouwondernemers die als gevolg van onder andere de energiecrisis ingrijpende maatregelen hebben moeten nemen het afgelopen jaar. “Het meeste leef ik mee met al die medewerkers die zich tientallen jaren volop hebben ingezet voor het bedrijf dat moet stoppen.” Maar net als veel glastuinbouwondernemers heeft ook zij zich de afgelopen tijd de vraag gesteld: wat nu?

Ondernemerschap zit in haar genen, dat komt goed van pas in haar functie van regiovoorzitter, die zij ruim anderhalf jaar vervult. Maar ze heeft meer ambities en interesses. Zo is Ilone begonnen met een opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). “Meer systemisch werken, daar geloof ik in. Daar kunnen we zeker ook wat mee binnen directies en organisaties in de glastuinbouw.”

Het hele artikel is hier te lezen. 

Publicatiedatum: