Minder invoer van Mexicaanse avocado's

Aanhoudende groei Nederlandse agri-export naar Mexico

De agri-export van Nederland naar Mexico blijft groeien en bereikte in 2022 een recordwaarde van 522 miljoen euro. Groentezaden, meststoffen en zuivelproducten voeren de lijst aan. Ondertussen blijft de Mexicaanse agrifood-export naar Nederland dalen, met een bijzonder sterke daling van de avocado-export in 2022.

Daling van de avocado-uitvoer
De Mexicaanse export naar Nederland is niet zo succesvol als gewenst. De totale waarde ervan is de afgelopen drie jaar gestaag gedaald: van 356 miljoen euro in 2019 naar 266 miljoen euro in 2022. Avocado's, die in voorgaande jaren waren uitgegroeid tot Mexico's nummer één agrofood-exportproduct naar Nederland, daalde van 59 miljoen euro in 2021 tot nauwelijks 9 miljoen euro in 2022.

Deskundigen wijzen op het relatief lage aanbod en de daaruit voortvloeiende hogere prijzen van Mexicaanse avocado's, in vergelijking met andere teeltlanden, in 2022, als de belangrijkste reden voor deze aanzienlijke daling van de export.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.