Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lijmvrije papieren verpakkingen vinden hun weg op de markt

Sinds drie jaar worden in Europa mustang papieren trays gebruikt als verpakking voor groenten en fruit. Maar je vindt ze ook steeds vaker in Noord-Amerika. Omnia Packaging uit Ontario is de exclusieve producent en leverancier van mustang papieren trays in Canada, de VS en Mexico.

"We zijn een dochteronderneming van het Italiaanse familiebedrijf Sunino dat al generaties lang voedselverpakkingen levert", zegt Monica Viazzo, hoofd Business Development en Marketing bij Omnia Packaging. "Onze fabriek in Guelph, Ontario, is eind 2022 voltooid en sindsdien hebben we matrijzen getest, industriƫle tests uitgevoerd en ons voorbereid op de massaproductie die volgende maand van start gaat", voegt ze eraan toe.

Voorbeelden van verpakkingen voor blauwe bessen

Voordelen 
De afgelopen jaren zijn er veel vormen van kartonnen trays op de markt gekomen. Wat maakt de mustang papieren trays zo speciaal? "Ten eerste gaan we uit van virgin materiaal", zegt Viazzo. "Het is een schoon, stevig en langvezelig papier dat 100% recyclebaar is." Daarnaast kunnen de trays op de mustang machine lijmvrij vervaardigd worden. "Geen lijm betekent dat er geen chemicaliĆ«n worden gebruikt." 

"En ten tweede zijn de trays volledig bedrukbaar. Als Italiaans bedrijf geven we om design en vinden we het belangrijk om verpakkingen aan te bieden met aantrekkelijke afbeeldingen in mooie kleuren zoals een bedrijfslogo en een slogan. Zelfs doorschijnende ontwerpen kunnen worden toegevoegd." Dit kan allemaal met mustang papieren trays. "Zowel de bodem als de zijkanten van de tray hebben afbeeldingen. De enige plaatsen zonder afdrukken zijn de hoeken."

De topsealfolie is transparant en bedrukbaar.

Snacktomaten en blauwe bessen 
De stapelbare trays kunnen voor veel groente- en fruitsoorten worden gebruikt. "Omdat het papier betreft, kunnen de trays geen zware producten zoals aardappelen en uien bevatten", aldus Viazzo. Hoewel ze het populairst zijn voor het snacktomaten en blauwe bessen, worden de papieren trays ook gebruikt voor mini-aardappelen, mini-komkommers, mini-paprika's, gember, kurkuma en paddenstoelen. Wat fruit betreft, zijn aardbeien, cranberries, druiven, guave en dadels allemaal geschikt. De mustang papieren trays zijn verkrijgbaar in drie formaten: 1 pint, 0,5 lb en 1 lb. Maar ook andere formaten kunnen worden ontwikkeld. 

Overgang van PET naar papier
Volgens Viazzo is de overgang van PET-topseal naar papieren topseal eenvoudig. "Aangezien onze papieren trays compatibel zijn met bestaande topsealmachines, is het relatief eenvoudig om over te schakelen van plastic naar papieren verpakkingen", merkt ze op. Alle trays zijn topsealbaar. De folie is volledig transparant en composteerbaar. En net als de trays is ook de folie volledig bedrukbaar. "Voor de bedrukking kunnen we ontwerpen maken die passen bij de stijl van de klant." 

Klik hieronder voor een korte video met meer informatie.

Voor meer informatie:
Monica Viazzo
Omnia Packaging
Tel: +1 613-882-5565 (Canada)
[email protected]
www.omniapackaging.ca

Publicatiedatum: