Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijf inzichten van de Salatrio Client Demo

Op het Salatrio Client Demo toonde Rijk Zwaan begin mei veertig combinaties van leafies. Salatrio zijn drie soorten kleurige levende sla in één krop. Het concept bestaat al jaren en wint volgens Rijk Zwaan wereldwijd aan populariteit. “Het enthousiasme bij telers om deze te testen is groot”, vertelt crop coördinator Peter Sonneveld.  

Salatrio verovert de wereld
Noordwest-Europa, Scandinavië, Japan, China, Noord- en Zuid-Amerika: telers uit alle windstreken kregen een rondleiding op de Salatrio Client Demo in het Nederlandse Dinteloord. Live voor klanten uit de regio, online voor overzeese klanten. Peter Sonneveld: “Het laat zien dat het concept internationaal steeds meer voet aan de grond krijgt. Het komt tegemoet aan de wensen van telers en consumenten. Salatrio is vers, kleurrijk, lang houdbaar en makkelijk te verwerken.” Klassieke Salatrio-mix wordt robuuster met rode nieuwkomers
Een lollo rossa, een lollo bionda en een eikenbladsla: dat is de klassieke mix. Sonneveld: “Voor de lollo rossa lieten we een aantal robuustere alternatieven zien. Ten eerste het intens rode Crystal ras Sungari RZ. Dat is een open ijsbergsla, met smakelijke, knapperige blaadjes. Een andere optie is de nieuwe rode Audex RZ. Dit is een beter houdbare en smakelijke Salanova®-sla, die diep ingesneden blaadjes heeft. Van boven zie je nauwelijks verschil met de klassieke mix, maar de teler en consument zullen het verschil ervaren. In Noordwest-Europa, waar Salatrio een vaste waarde is in het schap, is er interesse in zo’n upgrade.”

Complete Salanova-mix zorgt voor maximaal gemak
Drie Salanova-typen samen in één Salatrio-mix? Ook dat kan, laat Sonneveld zien. Het ziet er iets anders uit dan de klassieke variant, maar deze mix speelt nog beter in op gemak. En dat is voor consumenten al jaren een belangrijke drijfveer. “Salanavo biedt meer slablaadjes van gelijke grootte. Bovendien valt de krop in één snijbeweging uit elkaar. Deze mix met de donkergroene crispy Extol RZ, de blonde crispy Exwatch RZ en de rode Audex RZ biedt telers teeltgemak en consumenten gebruiksgemak.”Salatrio-mix met botersla of bindsla biedt nieuwe marktkansen
Een Salatrio-mix met botersla of met bindsla is nog een tikje innovatiever en kan bijdragen aan diversificatie in de markt. “Het ziet er echt anders uit. In consumentenonderzoek van Rijk Zwaan komt de combinatie met botersla er altijd goed uit”, vertelt Sonneveld. Ook een mix met verschillende kleuren bindsla viel tijdens de demo in de smaak. “Telers uit Azië en Noord- en Zuid-Amerika zijn enthousiast over dit soort noviteiten. Salatrio is voor hen een relatief nieuw concept, dus zij zijn flexibeler in hun keuzes.”

De ideale Salatrio-mix is maatwerk
Salatrio wordt meestal geteeld in hightech kassen met hydroponics. Toch is er binnen deze teelt op water nog veel variatie in systemen, bijvoorbeeld met of zonder led-belichting, met vaste of bewegende goten. Ook een lowtech- of midtechteelt van Salatrio is mogelijk. Sonneveld: “Daarom is de samenwerking tussen telers en Rijk Zwaan zo belangrijk. Wat zijn de teeltomstandigheden? Wat vraagt de markt? Met elkaar komen we tot een mix op maat.”

In de periode rond de GreenTech (13-15 juni in Amsterdam) toont Rijk Zwaan in een Hydro Demo nieuwe slarassen, waaronder een selectie van Salatrio-mixen. Rijks Zwaan staat op de GreenTech op stand 01.612.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
[email protected]       
www.rijkzwaan.nl  

Publicatiedatum: