Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Green Simplicity wordt onderdeel van GreenV

GreenV neemt 100% van de aandelen van Green Simplicity over. Dat zijn de internationaal opererende groep van toeleveranciers in de tuinbouwsector en het Noord-Hollandse bedrijf overeengekomen. Bij het relatief jonge kennis- en technologiebedrijf Green Simplicity, dat werd opgericht in 2014 en gevestigd is in Andijk, werken acht mensen.

Via Green Simplicity Research richt het zich op het leveren van onderzoeksystemen waarmee, samen met klanten, de meest ideale groeirecepten worden bepaald voor de teelt in een volledig gecontroleerde omgeving. Green Simplicity Concepts houdt zich bezig met conceptontwikkeling en de daadwerkelijke realisatie van systemen voor grootschalige teelt zonder daglicht.

Green Simplicity bedient op dit moment circa 250 klanten, hoofdzakelijk telers en veredelaars actief in Nederland. GreenV haalt met de overname kennis en technologie in huis om klanten straks, waar ook ter wereld, te adviseren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe groeiconcepten die op basis van een verzameling van innovaties op het gebied van automatisering, klimaatbeheersing, verlichting en software meer potentie uit een gewas halen. En die ze vervolgens beter, sneller en met hogere rendementen kan laten groeien, zowel in omgevingen met daglicht (kassen) als zonder daglicht (indoor farms).


Wessel van Paassen, oprichter en directeur van Green Simplicity

Opschalen
Als nieuwe innovatie ‘hub’ binnen GreenV zal Green Simplicity straks nauw gaan samenwerken met de indoor farming activiteiten en de andere bedrijven binnen de groep t.w. Prins Group en Prins USA (kassenbouw), Stolze (installatietechniek), HT Verboom (interne transportsystemen), Voshol Warmte- en Elektrotechniek en JV Energy Solutions (klimaat- en installatietechniek).

Voor Wessel van Paassen, oprichter en directeur van Green Simplicity bieden juist deze bedrijven voor hem en zijn team 'een ongekend toekomstperspectief', zegt hij: “We hebben al diverse projecten gedaan met HT Verboom en om die reden is GreenV geen onbekende voor ons. De ambitie van de groep om de referentie in de internationale tuinbouwsector te willen zijn, sluit naadloos aan bij onze drijfveren en proposities. We zijn nu nog relatief klein kennis-, data- en technologiebedrijf. Met de andere GreenV-bedrijven krijgen we er in één klap niet alleen een ongekend relatienetwerk bij, maar ook een enorme uitvoeringscapaciteit om concepten en testomgevingen bij klanten te plaatsen op locatie en op te schalen.”

Sterkere gewassen in volledig gecontroleerde condities
De onderzoeksystemen van Green Simplicity Research stellen telers en veredelaars in staat om plantgericht onderzoek uit te voeren én eigen gewassoorten te toetsen in een (volledig) gecontroleerde omgeving, met diverse variabelen zoals LED-verlichting, luchtvochtigheid, irrigatie, CO2 en temperatuur. Als de conclusies zijn getrokken in één van de onderzoeksystemen, biedt Green Simplicity Concepts een passende oplossing voor de vervolgstappen in vorm van opschaling van de totale productie. Of het nu gaat om het opschalen van één variabele, zoals klimaat of belichting in de kas óf de volledige controle in een geautomatiseerd meerlaags teeltsysteem zonder daglicht. Green Simplicity Concepts helpt de teler met de ontwikkeling én bouw van een optimaal teeltsysteem, dat is afgestemd op de behoefte van het gewas.

“Green Simplicity is uniek, doordat samen met de klant de potentie van het gewas wordt bepaald en vervolgens de techniek zo wordt ontworpen, dat de klant deze potentie op grote schaal kan benutten”, zo onderstreept Anneke van de Geijn, CCO van GreenV. “Hun komst is zeer waardevol en een verrijking van de kennis die onze GreenV-bedrijven nu al hebben. Zij kunnen straks innovatieve groeiconcepten (afhankelijk van diverse omgevingsvariabelen, condities en rendementseisen) samen met klanten ontwikkelen en testen, en bovenal sneller en innovatiever dan voorheen op grote schaal uitrollen.”

Green Simplicity zal met alle bestaande medewerkers blijven opereren vanuit de vestiging in Andijk. Betrokken partijen maken geen financiële details van de transactie bekend.

Voor meer informatie:
Green Simplicity
[email protected] 
www.greensimplicity.comGreenV
[email protected] 
www.greenv.com 
www.greenv.com

Publicatiedatum: